Simone Pepe nickar in 1-0 inför ett kokande Juventus Stadium.
Simone Pepe nickar in 1-0 inför ett kokande Juventus Stadium. - Foto: Massimo Pinca/AP/SCANPIX
Juventus fortsätter att storma fram i Serie A. Efter tio spelade matcher är laget obesegrat, och nu toppar man återigen ligan. - Foto: Massimo Pinca/AP/SCANPIX
Succén fortsätter för den nye tränaren Antonio Conte.
Succén fortsätter för den nye tränaren Antonio Conte. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Contes succé fortsätter - "Juve" åter i serieledning

En sprillans ny Juventus Stadium och legendaren Antonio Conte som tränare - då klaffar allt för "Den Gamla Damen", som tog tillbaka serieledningen.

Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Simone Pepe (20:e), 2-0 Alessandro Matri (48:e), 3-0 Claudio Marchisio (65:e)

Gula kort: Federico Balzaretti (Palermo), Eros Pisano (Palermo)

Domare: Mauro Bergonzi

Arena: Juventus Stadium (Turin)

TURIN. För fem år sedan upplevde Juventus den mörkaste tiden i klubbens då 109-åriga historia. Den klassiska Turin-klubben var inblandad i den omtalade matchfix-skandalen och tvångsdegraderades till Serie B samt fråntogs titlarna man vann under de två föregående åren. Efter en lång resa är "Juve" - först nu - tillbaka på allvar.

Den nye tränaren Antonio Conte har styrt skutan åt rätt håll och fortsätter att plocka viktiga trepoängare med det vit-svart-randiga laget. På söndagen kom en ny sådan - när Palermo krossades med 3-0.

Rivstartade matchen

Det var aldrig något snack om vilket lag som var hungrigast när domare Mauro Bergonzi blåste igång matchen. Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och fick en välförtjänt utdelning i matchens 20:e minut när Simone Pepe elegant nickade in Giorgio Chiellinis perfekta inlägg.

2-0 var ytterst nära att komma när Milan-förvärvet Andrea Pirlo var millimetrar från att göra sitt första mål i klubben. Men stolpen räddade Palermo den gången.

Rann iväg i andra halvlek

Istället dröjde det till den 48:e minuten innan "Juve" dubblade sin ledning. Direkt efter pausvilan sprang Alessandro Matri till sig ett friläge på Stephan Lichtsteiners djupledspassning och trots en snäv vinkel kunde 27-åringen hitta nätet bakom Alexandros Tzorvas. Målet var Matris femte för säsongen.

Och just Matri låg även bakom 3-0-målet som kom i matchens 65:e minut. Mirko Vucinic slog in bollen i straffområdet där Matri fanns, men istället för att skjuta själv hoppade han snyggt över bollen och friställde Claudio Marchisio som inte gjorde något misstag.

Serieledare igen

3-0-målet blev matchens sista och Juventus är fortsatt obesegrat i årets Serie A. Med sex vinster och fyra oavgjorda återtog man serieledningen från Lazio. Och det med en match mindre spelad.