Roma kunde efter mycket om och men besegra 18:e placerade Lecce.
Roma kunde efter mycket om och men besegra 18:e placerade Lecce. - Foto: Alfredo Falcone/AP/SCANPIX
Miralem Pjanic omfamnas av Rodrigo Taddei, som spelade fram till 1-0-målet.
Miralem Pjanic omfamnas av Rodrigo Taddei, som spelade fram till 1-0-målet. - Foto: Andrew Medichini/AP/SCANPIX
Luis Enrique får nytt andrum.
Luis Enrique får nytt andrum. - Foto: Alfredo Falcone/AP/SCANPIX

Roma blåsta på årets mål?

Roma var klasser bättre än 18:e placerade Lecce. Trots det satt segern hårt inne, mycket tack vare ett felaktigt dombeslut.

16/10: Lazio-Roma 2-1

ROM. Oftast när Serie A bjuder på konstmål är det Zlatan Ibrahimovic som regisserar. Men när Roma mötte Lecce var det ingen mindre än Pablo Osvaldo som bjöd på vad som kunde ha blivit årets mål. Problemet var bara att linjedomaren, helt felaktigt, vinkade för offside.

Roma ägde matchen mot 18:e placerade Lecce från minut ett. 1-0 gjorde Miralemw Pjanic, fint framspelad av Rodrigo Taddei. Men trots att man fullkomligt radade fram målchanser dröjde det till den 53:e minuten innan ledningen var dubblad. Fernando Gago skickade iväg ett skott från 25 meter som Lecce-keepern Julio Sergio släppte förbi sig alldeles för enkelt.

Blåst på årets mål

Men situationen alla kommer att snacka om i efterhand är varken Pjanincs ledningsmål eller Sergios tabbe. Inte heller Andrea Bertolaccis ologiska reduceringsmål i den 61:a minuten. Nej, snacket lär handla om Pablo Osvaldos konstmål som felaktigt dömdes bort. Hela Stadio Olimpico reste sig upp och jublade för 3-1, argentinaren hade fått ett perfekt inlägg serverat - och förvaltade det genom att utföra en bicicleta med kirurgisk ackuratess. Han jublade, förgäves...

Totti gjorde comeback

Som tur var för Roma spelade det ingen roll. Huvudstadslaget vann matchen med 2-1, men siffrorna kunde ha varit betydligt mer imponerande om man bara förvaltat sina lägen, och om domaren hade varit med på noterna.

Inte ens kungen av Rom Francesco Totti - som gjorde comeback - kunde punktera matchen och segern satt, helt i onödan, hårt inne.