Svensken förlorade mot sitt gamla lag.
1 av 4
Svensken förlorade mot sitt gamla lag.
"Ibra" kvitterade till 1-1 efter 20 minuters spel.
2 av 4
"Ibra" kvitterade till 1-1 efter 20 minuters spel.
Zlatan Ibrahimovic nätade - men det räckte inte till.
3 av 4
Zlatan Ibrahimovic nätade - men det räckte inte till.
Barcelona vann med 3-2.
4 av 4
Barcelona vann med 3-2.

Zlatans mål räckte inte - Guardiola fick skratta sist

Barcelona sänkte Milan med 3-2 - trots Zlatans mål.


MILANO. Zlatan Ibrahimovic var pigg, serverade sina lagkamrater och satte dessutom ett mål mot sitt gamla gäng. Men till slut var det ändå Barcelona som fick det sista ordet när Milan bortaslogs med 3-2.

– Det kändes bra, det gick bra, synd vi förlorade matchen bara. Vi bjöd på en bra match, med full arena och fem mål. Det bästa laget vann i kväll, säger Zlatan till Viasat efter drabbningen.

Det var inte mycket till drömstart som det rödsvartrandiga hemmalaget fick. Mark van Bommel, även han en gammal Barça-lirare, öppnade målskyttet redan efter 14 minuters spel - men i eget mål.

Ibrahimovic reparerade dock misstaget kvickt och kvitterade till 1-1 endast fyra minuter senare, med ett elegant vänsterskott som fick San Siro att explodera.

– Jag försöker göra mål hela tiden och i dag lyckades jag en gång, det kändes bra och skönt. Men vi förlorade ändå, säger den svenske landslagskaptenen.

Lika glatt blev det inte när Xavi föll väldigt lätt i straffområdet efter att Alberto Aquilani gjort ned den lille spanjoren. Domaren Wolfgang Stark blåste straff och fram klev Lionel Messi som nätade. Men straffen fick gå om - och då satte Messi 2-1 till gästerna.

Jämn match

Första halvlek slutade 2-1 till "Blaugrana", som hade tagit hand om taktpinnen. Men "Rossoneri" kunde ändå kvittera ytterligare en gång efter att Kevin Prince Boateng bombat in 2-2.

Milan var tillbaka, men Xavi hade andra planer. Dryga timmen hade passerat när Messi hittade fram till mittfältaren, som drog med sig bollen i straffområdet och som rullade in bollen bakom en chanslös Christian Abbiati.

– Vi gör det bra, men vi förlorar matchen. Vi har ett projekt som är på g och de är redan klara med sitt. Fortsätter vi där så kan vi bara bli bättre, säger Zlatan.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!