Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kviborg: "Zlatan vinner inte någon jävla Champions"

- 24/11/2011, 09:51 -
Kviborg lackar ur på allt tjaffs om Zlatan vs Pep.
1 av 2

Kviborg lackar ur på allt tjaffs om Zlatan vs Pep.

Oskar Norrman

Här är handskakningen som Christopher Kviborg tröttnat på å det grövsta.
2 av 2

Här är handskakningen som Christopher Kviborg tröttnat på å det grövsta.

Luca Bruno/SCANPIX

KRÖNIKA. Christopher Kviborg går till frontalattack mot mediebevakningen av Zlatan Ibrahimovic.

Ett världsrekord kan ha rykt igår, det är faktiskt fullt möjligt. Den stora frågan är alltså hur många tecken per sekund svenska sportjournalister egentligen fick ner i sin ingress sekunderna efter Zlatans kvittering mot Barcelona??

Matchen som på förhand beskrivits som tidernas hatmöte, men där det bara fanns en kombattant och han var minsann svensk, slutade inte helt oväntat med seger för FC Barcelona.

Visst kan man dra en lättnandes suck, inte för att Barca vann, men för att det äntligen är över nu. Eller nästan, ett par dagar till med diverse ”bildspel” när Zlatan skakar hand med Messi innan matchen bjuds vi nog allt på. Det är tämligen unikt i dagens världsfotboll att spelarna ställer sig i respektive led och sträcker fram näven nämligen. Ehhh?

Svensk media upphöjt i kvadrat nedmejat i en cirkel.

Matchen då? Snudd på en Champions League-klassiker om ni frågar undertecknad krönikör. Riktigt bra fotboll även om Milan inte hade DET matchen igenom.

En annan form av historia skrevs även på San Siro. När UEFA:s beryktade femdomarssystem för första gången någonsin lät just en ”kortlinjedomare” ta ett beslut så blev det horribelt fel. Xavi och Barcelona skulle naturligtvis inte haft någon straff och i den spanska huvudstaden minns alla Real Madrid-supportrar tysken Wolfgang Wolf med fasa.

Men straff blev det och hade det inte blivit det hade Barcelona säkerligen vunnit likväl. Men det är lite kusligt smålustigt att herr Wolf från Tyskland återigen lyckas hamna i fokus när Barcelona är inblandade och att det nio gånger av tio sker med slutgiltig katalansk fördel.

Jag vet vad ni tänker – ”krönikören är ju inbiten Real Madrid-supporter!”. Ja, det kan ni hoppa upp och sätta er på att jag är. Däremot är jag inte blind – det var inte straff helt enkelt.

Zlatan – som tydligen har skrivit någon slags bok – skötte sig dock klart över förväntan. Det var annars ett utsökt läge att vika ner sig men svensken var en av Milans klarast lysande stjärnor.

Men ”någon jävla champions” kommer han inte att vinna, åtminstone inte denna säsong. Det är helt enkelt över för Milans del. Precis som ”klickfesterna” på diverse svenska sajter när folk inser idiotin i att klicka på ett bildspel innehållande unika bilder över en handskakning innan avspark…