Måndag 25 Okt
Stockholm

Balotelli inbytt - och utvisad

David Silva omfamnar Vincent Kompany som nickade in ledningsmålet.
1 av 4
David Silva omfamnar Vincent Kompany som nickade in ledningsmålet. Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
En tyst minut hölls för den walesiske förbundskaptenen Gary Speeds bortgång tidigare under söndagen.
2 av 4
En tyst minut hölls för den walesiske förbundskaptenen Gary Speeds bortgång tidigare under söndagen. Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Balotelli synar det röda kortet.
3 av 4
Balotelli synar det röda kortet. Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Mario Balotelli - ständigt i strålkastarljuset.
4 av 4
Mario Balotelli - ständigt i strålkastarljuset. Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Manchester City tappade poäng för andra gången - på 13 matcher.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Matchfakta

Målskyttar: 0-1 Vincent Kompany (31:a), 1-1 John Lescott (33:e)

Gula kort: Vincent Kompany (Manchester City), Gareth Bary (Manchester City), Mario Balotelli (Manchester City), James Milner (Manchester City), Andy Carroll (Liverpool)

Röda kort: Mario Balotelli (andra gula)

Domare: Martin Atkinson

Arena: Anfield (Liverpool)

Publiksiffra: 45 071

LIVERPOOL. Den ständige rubrikmakaren Mario Balotelli var i hysterisk målform inför söndagens stormöte mot Liverpool. Trots det valde Roberto Mancini att bänka sin 21-årige landsman.

I den 65:e matchminuten byttes han in. 18 minuter senare visade han varför det förmodligen hade varit ett smartare val att ha kvar honom på bänken: en onödig armbåge på Liverpools Martin Skrtel resulterade i Balotellis andra gula kort för dagen - och City fick avsluta matchen med reducerat manskap.

– Det är en onödig utvisning. Även om det var rätt eller fel ska han inte vara uppe med armarna där, sa Viasats Glen Strömberg under sändningen.

Målexplosionen

Det italienska yrvädret, även känd som Mario Balotelli, kan tacka Vincent Kompany för att hans Manchester City kunde lämna Anfield med en poäng. I den 30:e minuten nickade han in David Silvas perfekt skruvade hörna.

Men jublet blev kortvarigt för de tillresta City-anhängarna, som tystades bara minuten senare. Dirk Kuyt jobbade till sig bollen på offensiv planhalva och serverade Charlie Adam som drog på från distans. Skottet ett tamt sådant, men John Lescott såg till att det blev farligt: försvararen styrde, olyckligt, bollen som letade sig in bakom en ställd Joe Hart.

Joe Hart räddade City

Liverpool var det bättre laget i matchens andra halvlek och Roberto Mancini lär tacka målvakten Joe Hart, som storspelade och såg till att 1-1 stod sig matchen ut.

– Vi förtjänade en vinst men oavgjort är inte ett dåligt resultat. Hart gjorde många bra räddningar och vi kunde inte få hål på honom, sa Liverpools Lucas Leiva efter matchen.

Han från medhåll från Viasat-experten Lars Lagerbäck.

– I andra halvlek var de klart bättre än City och de förtjänade att vinna den här matchen, säger han i Viasat-studion.

Det här var Liverpools åttonde raka match utan förlust.

Kommentera
Kopiera länk
Dela