Antonio Contes Juventus ger sig aldrig - klarade 3-3 borta mot Napoli.
Antonio Contes Juventus ger sig aldrig - klarade 3-3 borta mot Napoli. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Juventus vägrar att förlora

Underläge två gånger om - men serieledande Juventus vägrade ge upp.

Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Marek Hamsik (23:e), 2-0 Goran Pandev (40:e), 2-1 Alessandro Matri (48:e), 3-1 Goran Pandev (68:e), 3-2 Marcelo Estigarribia (72:a), 3-3 Simone Pepe (80:e)

Gula kort: Goran Pandev (Napoli), Christian Maggio (Napoli), Leonadro Bonucci (Juventus), (Alessandro Matri (Juventus), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Marek Hamsik (Napoli), Arturo Vidal (Juventus)

Domare: Paolo Tagliavento

Arena: San Paolo (Neapel)

NEAPEL. Juventus var länge illa ute borta mot Napoli på ett kokande San Paolo. Men Antonio Contes lagbygge visade återigen varför man är obesegrad efter 13 omgångar.

Den notoriske målskytten Edinson Cavani hämmandes av en lättare skada och missade stormötet mot "Juve". Det verkade dock inte vara några större bekymmer för Napoli, som tog ledningen genom Marek Hamsik. Och när Goran Pandev ökade på till 2-0 strax innan halvtidsvila talade det mesta för att Juventus förlustfria svit skulle brytas.

Galen andra halvlek

Men man leder inte Serie A om man inte har förmågan och kapaciteten att vända matcher och "Den gamla damen" visade direkt att man inte hade gett upp hoppet. Alessandro Matri såg till att ge liv i matchen med sitt reduceringsmål tidigt i den andra halvleken.

Och inte ens Goran Pandevs 3-1-mål i den 68:e matchminuten blev knäcken för Juventus. Minuten senare kunde Marcelo Estigarribia forcera in "Juves" andra mål och tio minuter från slutet tryckte Simone Pepe in 3-3-målet, som blev matchens sista.

Därmed befäster Juventus sin serieledning och drygar ut avståndet ner till tvåan Milan.