Angel Di Maria låg bakom det mesta när Real Madrid vann.
Angel Di Maria låg bakom det mesta när Real Madrid vann. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX

Nu är Real redo för Barça

El Clasico närmar sig med stormsteg - då spänner Real Madrid musklerna.


GIJON. Real Madrid är redo för Barcelona. På lördag vann de vitklädda för 14:e gången i rad när Sporting Gijon bortaslogs med 3-0.

Hemmalaget hade gjort det bra fram till den 35:e matchminuten. Men då gav Angel Di Maria gästerna ledningen efter att hemmaförsvararen Damian Suarez och målvakten gjort bort sig helt och hållet.

– Det blev en tuff match och vi visste att det skulle bli knepigt. Det viktiga var att vi vann och att vi sedan kunde kontrollera den lite mer efter första mål, säger argentinaren Di Maria till Canal Plus efter matchen.

Cristiano Ronaldo drygade ut ledningen i den andra halvleken, snyggt framspelad av Di Maria. Det blev dessutom mycket enklare för gästerna när den förre AIK- och Hammarby-spelaren Sebastian Eguren visades ut med mindre än tio minuter kvar att spela. Något som bäddade för Marcelos 3-0-mål precis innan domaren blåste av.

El Clasico nära

Nu är det bara sju dagar kvar till den stekheta drabbningen med ärkerivalen Barcelona. Men trots det - och trots att Real är i storform - ligger inte tankarna på El Clasico, menar Di Maria.

– Vi är lugna. Vi har en Champions League-match kvar och först efter den kommer vi att koncentrera oss på Barcelona, säger han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.