Söndag 20 Jun
Stockholm

Segertåget fortsätter för "Juve" - serieledare igen

Arturo Vidal - framspelare och målskytt.
1 av 2
Arturo Vidal - framspelare och målskytt. Foto: Massimo Pinca/AP/SCANPIX
Claudio Marchisios fina form håller i sig. Mot Cesena kom hans sjätte mål för säsongen.
2 av 2
Claudio Marchisios fina form håller i sig. Mot Cesena kom hans sjätte mål för säsongen. Foto: Massimo Pinca/AP/SCANPIX

Claudio Marchisio och Arturo Vidal såg till att Juventus återtog serieledningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Claudio Marchisio (72:a), 2-0 Arturo Vidal (83:e)

Gula kort: Abdelkader Ghezzal (Cesena), Marco Rossi (Cesena)

Röda kort: Francesco Antoniolo (Cesena)

Domare: Daniele Doveri

Arena: Juventus Stadium (Turin)

TURIN. Antonio Conte har gjort Juventus till ett vinnande lag. "Den Gamla Damen" har fortfarande inte förlorat en ligamatch.

"Juve" hade fyra raka vinster i bagaget innan man reste till Neapel för den svåra bortamatchen mot Napoli. Väl där imponerade man stort och hämtade upp ett 1-3-underläge till 3-3. Återigen hade Contes mannar visat prov på sanslös lagmoral, och alla förväntade sig att insatsen skulle följas upp med en trepoängare när Cesena kom på besök.

Marchisio målskytt igen

Men bortalaget stod emot bra på ett kokande Juventus Stadium. Trots att det stundtals var spel mot ett mål kunde Cesena-keeper Francesco Antonioli hålla tätt. Matchtempot sjönk och Juventus var på väg mot sitt andra raka kryss - då slog Claudio Marchisio till, med sitt sjätte mål för säsongen. Arturo Vidal spelade fram mittfältaren, som vände upp och drog till. Bollen satt stenhårt intill den vänstra stolproten och Antoniolo hade inte en chans.

Avslutade med mittback i mål

Och värre skulle det bli för bortalaget. Bara minuter efter 1-0-målet orsakade målvakten Antonioli straff - och visades ut. Cesena, som hade gjort sina tre byten, var tvunget att ställa mittbacken Alex Rodriguez i mål. Han var naturligtvis chanslös på Arturo Vidals straff, som fastställde slutresultatet till 2-0.

Vinsten innebär att Juventus återigen är i serieledning. Två poäng skiljer nu ner till Milan som jagar tillsammans med Udinese.

Kommentera
Kopiera länk
Dela