Kviborg blickar framåt: "Den avgör inte bara ligan - utan matchens utgång kan också svänga pendeln – från Barcelona-dominans till Real Madrid-dominans"
Kviborg blickar framåt: "Den avgör inte bara ligan - utan matchens utgång kan också svänga pendeln – från Barcelona-dominans till Real Madrid-dominans" - Foto: Oskar Norrman

Kviborg: "Segeröl eller gravsprit?"

KRÖNIKA. Christopher Kviborg skakar av sig upplösningen på Champions Leagues gruppspel - och ser fram emot helgens "episka" klassiker. 


Kviborg:

Här hittar ni en kort summering av allt det Christopher Kviborg kommer att skriva kring. Ingen går säker, sågningar kommer att levereras, men även några enstaka hyllningar när det passar.

Här finner ni Christopher Kviborg på twitter.

Sir Alex Ferguson har, kors i taket, misslyckats – på riktigt. När den snudd på genomvidriga brittiska pressen fick se lottningen försattes Uniteds chanser att gå vidare till det makabra oddset 1.01.

Ett par månader senare har United kommit trea i en grupp som andas ”Europa League-klass” på sin höjd och med ett rumänskt lag vars namn låter som en latinsk magsjukdom.

Den skotska hårtorken blåser kanske inte lika hårt längre, nu när Wayne Rooney har fått hår på hjässan?

"Zagreb - kanske inte det populäraste laget i Amsterdam"

Men oavsett lagtillhörighet så var det mycket med gruppspelets olika faser som till sist blev en seger för fotbollen. Klubbar som Apoel Nicosia, Benfica och Basel vidare – ut med jättar som Valencia, United och City. Vem hade trott det på förhand?

Däremot var det inte lika glamouröst i den kroatiska huvudstaden Zagreb där hemmalaget Dinamo föll med ”misstänkt” stora siffror mot Lyon. Åtminstone ett par av fransmännens mål luktade uppgjord VM-turnering á 1966 lång väg.

Låt oss enkelt konstatera att Dinamo Zagreb kanske inte är Amsterdams mest populära lag en dag som denna.

Barcelona-dominans kan bli Madrid-dominans

Men Champions League i all ära. Det är på lördag världens största match spelas och för första gången på många år får Real Madrid bära favoritskapet. José Mourinho har fått ordning på skutan och lagets form är snudd på oförskämt bra. Men Barcelona har det psykologiska övertaget, det ska inte underskattas, då Real Madrid inte slagit sin antagonist under ordinarie tid sedan våren 2008.

Lördagens episka klassiker (ja, den blir episk) kan komma att inte bara avgöra ligan till Los Blancos fördel utan matchens utgång kan också svänga pendeln – från Barcelona-dominans till Real Madrid-dominans.

Annars kan alla räkna med det ”vanliga”. Spelare som Sergio Busquets, Dani Alves och Angel di María kommer att dö så fort vinden blåser mot trion. Minst en klubb kommer att svartlista domaren och José Mourinho kommer antigen lyftas i kungastol eller bli arresterad efter matchen.

För min del då? Allt är som vanligt. Jag har garderat mig numera. Vinst och segerölen flödar. Förlust och övrig sprit flödar – det går alldeles utmärkt att supa bort närminnet.

El Clásico kan börja.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

1 timme sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

1 timme sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

2 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

3 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.