Inter utan Zlatan fortsätter kräftgången

Inter får problem att nå en femte raka final i den italienska fotbollscupen efter 0-3 mot Sampdoria.


Inter får problem att nå en femte raka final i den italienska fotbollscupen. Det första semifinalmötet mot Sampdoria slutade 0-3, trots att Inter - utan den lätt skadade Zlatan Ibrahimovic - spelade nästan halva matchen med en man mer.

– Vi gjorde några misstag. Om du frågar mig om jag är orolig, mitt svar är ja, jag är orolig för att vi började matchen bra men sedan kom det löjliga första målet, och sedan en andra vid en fast situation och vi ska veta vad man ska göra vid frisparkar. Försvaret ger bort för mycket till motståndarna och det är klart att matcherna blir svårare då, sa tränaren José Mourinho om sin backreserv, Nelson Rivas, misstag.

– En spelare som spelar mindre än de andra måste få veta hur han kan dra nytta av sina chanser eftersom dessa är viktiga matcher för honom, inte bara för laget. Rivas visade inte sitt bästa, han vet det, men det är inte rätt att tala endast om honom. Det fanns elva spelare på planen, tränare och de andra på bänken. Vi är alla ansvariga för vad som hände, sa han till Inters hemsida.

Adriano och Hernan Crespo hade flera bra lägen i den andra halvleken, men målvakten Luca Castellazzi gjorde ett par riktigt bra räddningar och tremålövertaget till returen blir en tuff uppgift för Jose Mourinhos lag. Mourinho erkände efteråt att Zlatan saknades.

– Det är omöjligt att räkna med att ha samma spelare i varje match, och när du är utan att vissa spelare är det normalt att kvaliten sjunker. Kanske kommer en del personer efter den här matchen sluta fråga mig varför jag alltid spelar med samma spelare, sa Mourinho.

Giampaolo Pazzini gjorde två mål och Antonio Cassano ett redan i den första halvleken.

På lördag spelar Inter mot Genoa på Giuseppe Meazzastadion. Då blir inställningen annorlunda menar Interbacken Ivan Cordoba.

– Synd att det gick så här, men vi vet vår styrka och det finns fortfarande en returmatch att spela och Sampdoria vet att det inte kommer inte att bli lätt. Nu måste vi tänka på lördagens match mot Genoa, säger colombianen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!