Inter utan Zlatan fortsätter kräftgången

Inter får problem att nå en femte raka final i den italienska fotbollscupen efter 0-3 mot Sampdoria.


Inter får problem att nå en femte raka final i den italienska fotbollscupen. Det första semifinalmötet mot Sampdoria slutade 0-3, trots att Inter - utan den lätt skadade Zlatan Ibrahimovic - spelade nästan halva matchen med en man mer.

– Vi gjorde några misstag. Om du frågar mig om jag är orolig, mitt svar är ja, jag är orolig för att vi började matchen bra men sedan kom det löjliga första målet, och sedan en andra vid en fast situation och vi ska veta vad man ska göra vid frisparkar. Försvaret ger bort för mycket till motståndarna och det är klart att matcherna blir svårare då, sa tränaren José Mourinho om sin backreserv, Nelson Rivas, misstag.

– En spelare som spelar mindre än de andra måste få veta hur han kan dra nytta av sina chanser eftersom dessa är viktiga matcher för honom, inte bara för laget. Rivas visade inte sitt bästa, han vet det, men det är inte rätt att tala endast om honom. Det fanns elva spelare på planen, tränare och de andra på bänken. Vi är alla ansvariga för vad som hände, sa han till Inters hemsida.

Adriano och Hernan Crespo hade flera bra lägen i den andra halvleken, men målvakten Luca Castellazzi gjorde ett par riktigt bra räddningar och tremålövertaget till returen blir en tuff uppgift för Jose Mourinhos lag. Mourinho erkände efteråt att Zlatan saknades.

– Det är omöjligt att räkna med att ha samma spelare i varje match, och när du är utan att vissa spelare är det normalt att kvaliten sjunker. Kanske kommer en del personer efter den här matchen sluta fråga mig varför jag alltid spelar med samma spelare, sa Mourinho.

Giampaolo Pazzini gjorde två mål och Antonio Cassano ett redan i den första halvleken.

På lördag spelar Inter mot Genoa på Giuseppe Meazzastadion. Då blir inställningen annorlunda menar Interbacken Ivan Cordoba.

– Synd att det gick så här, men vi vet vår styrka och det finns fortfarande en returmatch att spela och Sampdoria vet att det inte kommer inte att bli lätt. Nu måste vi tänka på lördagens match mot Genoa, säger colombianen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

2 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

2 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.