Det var "Ibras" nionde mål för säsongen.
Det var "Ibras" nionde mål för säsongen. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Svensken filmade till sig en straff och förvaltade den. Men det räckte ändå inte till tre poäng. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Clarence Seedorfs svarade för ett riktigt drömmål.
Clarence Seedorfs svarade för ett riktigt drömmål. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Zlatan filmare och målskytt när Milan kryssade

Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt nionde mål för säsongen, men det räckte inte för Milan som tappade poäng.

Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Marco Di Vaio (11:e), 1-1 Clarence Seedorf (16:e), 1-2 Zlatan Ibrahimovic (72:a), 2-2 Alessandro Diamanti (73:e)

Gula kort: Gaston Ramirez (Bologna), Alberto Aqualini (Milan), Panagiotis Kone (Bologna), Mario Yepes (Milan), Alessandro Diamanti (Bologna), Diego Perez (Bologna), Luca Antonini (Milan).

Domare: Gianluca Rocchi

Arena: Stadio Renato Dall´Ara (Bologna)

BOLOGNA. För två omgångar sedan blev Zlatan Ibrahimovic historisk efter att ha gjort två mål som innebar att han passerade gränsen på 100 gjorda Serie A-mål. Men den svenske superstjärnan verkar inte vara nöjd för det, istället fortsätter han att ösa in mål. Borta mot Bologna kom ytterligare ett, hans nionde för året.

Di Vaio tystade Milan

Men det var hemmalaget som spräckte målnollan. Den notoriske målskytten Marco Di Vaio hittade rätt redan efter elva minuter. I misstänkt offside-position sprang han sig fri och chippade bollen fram till 1-0. Men Milan svarade snabbt och Clarence Seedorf såg till att "i Rossoneri" kunde gå till pausvila med 1-1 på resultattavlan. Från strax utanför straffområdet klippte holländaren till med ett riktigt drömskott som gick rakt upp i Jean-François Gillets vänstra kryss.

Zlatan filmade till sig straff

Ett Milan på jakt efter serieledningen totaldominerade den andra halvleken, dock utan att få utdelning på sina chanser. Då tröttnade Zlatan Ibrahimovic - och filmade till sig en straff.

Lagkaptenen tog själv hand om straffen och hur iskallt som helst bombade han in vad som då såg ut att bli segermålet. Men hemmalaget ville annorlunda och domaren Gianluca Rocchi hann knappt blåsa igång spelet innan 2-2 satt bakom Marco Amelia. Den gången var det Alessandro Diamanti som hittade nätet.

Upp i tillfällig serieledning

Slutforceringen uteblev sedan från Milan, som aldrig orkade komma igen efter det psykologiskt tunga 2-2-målet. Det oavgjorda resultatet betyder visserligen att laget kliver upp i serieledning, men Juventus - som ligger trea - är bara en poäng efter, och det med en match mindre spelad.