Juventus attackerar bråkmakaren Mourinho

Zlatan Ibrahimovic tränare José Mourinho har slagit till igen.


Romaspelarna rasade över domarens beslut att ge Inter en straff i Serie A-mötet i söndags. Flera uttryckte tydligt sitt missnöje över den billiga straffen Mario Balotelli fixade för sitt Inter. I Italien kallas Zlatan Ibrahimovic Inter för "det nya Juventus" som får hjälp av domarna för att vinna matcher.

Det ledde till att José Mourinho spenderade sju minuter till att inleda ännu ett kapitel i det oändliga kriget mot Fotbollsitalien. Mourinho attackerade stenhårt bland andra Roma och Juventus. Reaktionerna lät inte vänta på sig. I dag inledde Lapo Elkann, systerson i Juventus ägarfamilj Agnelli, en motattack när han besökte bilmässan i Geneve.

– Mourinho är bara arrogant. Han ska se upp med vad han säger, han tror att han är en supermänniska, men även supermänniskor har fiender. Och fortsätter han så här får han ännu fler fiender, säger Elkann till La Gazzetta dello Sport om portugisens senaste bråk i Italien.

Juvetussonen Elkann menar att hans kontring på Mourinhos attack kommer som en supporter och inte som något Juventus officiellt står för.

– Jag pratar för fans och för mig själv, inte för Juve, inte för ledarna i Juventus, säger Elkann. Mourinho är en tränare. Det är det som är hans arbete och det är för det arbetet han får betalt för av Moratti.

– Mourinho borde fokusera på sitt eget arbete istället för att förlora tid på att kommentera det som andra gör, på att spruta gift över andra klubbar.

Den 19 april möts gästar Inter Juventus i ett möte som kan komma att avgöra Serie A. Just nu skiljer det sju poäng mellan Inter och Juventus, men Inter verkar ha tappat formen och har en tuff match mot Manchester United nästa vecka. Elkann kan inte vänta.

–Som ett fan som jag är så kan jag inte vänta för att möta Inter. Men på ett konstruktivt och inte destruktivt och arrogant sätt. Enbart genom en älskare av idrotten som jag är.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.