Liverpool tog sin andra raka seger när Aston Villa bortaslogs med 0-2.
Liverpool tog sin andra raka seger när Aston Villa bortaslogs med 0-2. - Foto: Alex Morton/AP/SCANPIX
Men Luis Suarez hittade inte nätet denna gång.
Men Luis Suarez hittade inte nätet denna gång. - Foto: Alex Morton/BILDBYRÅN

Suarez målsumpare när Liverpool vann

Liverpool bortaslog Aston Villa med 0-2. Men det kunde ha blivit betydligt större siffror om Luis Suarez haft skärpan i avsluten.

Matchfakta

Målskyttar: 0-1 Craig Bellamy (11:e), 0-2 Martin Skrtel (15:e)

Gula kort: Charles N'Zogbia (Aston Villa), Charlie Adam (Liverpool), Craig Bellamy (Liverpool)

Domare: Peter Walton

Arena: Villa Park (Birmingham)

Publiksiffra: 37 460

BIRMINGHAM. Efter en blytung förlust borta mot Fulham revanscherade sig Liverpool direkt när QPR besegrades med 1-0. Nu var "The Reds" på jakt efter en andra raka seger, något som inte hade hänt sedan september blev till oktober.

Smakstart för Dalglish

Och Kenny Dalglish fick bästa tänkbara start i den svåra bortamatchen mot Aston Villa. Efter tio spelade minuter skruvades en hörna in i Aston Villas straffområde och efter att bollen klackats fram av både Jonjo Shelvey och Stewart Downing, hittade den till slut fram till Craig Bellamy. Walesaren kunde då från nära avstånd trycka in ledningen.

Samme Bellamy låg även bakom 0-2. Fyra minuter senare var det nämligen han som serverade mittbacken Martin Skrtel som med en mycket elegant nick lurade Brad Guzan i hemmamålet.

Suarez bäst - på ramträffar

Men Liverpooldominansen tog inte slut där: det vitklädda bortalaget fortsatte att rada upp chanser. Närmast att hitta nätet var uruguayanen Luis Suarez som hade skott både i ribban och i stolpen. Det var hans 16:e och 17:e ramträff i Premier League.

Trots att bortalaget var nära flera gånger om blev det aldrig några fler mål på Villa Park, men Liverpool lär inte gräma sig nämnvärt över det. Trepoängaren gör att man knappar in på konkurrenterna i jakten på en topp fyra-placering. Tre poäng skiljer nu upp till fyran Tottenham, som dock har en match mindre spelad.

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.