Måndag 21 Jun
Stockholm

"Svennis" exfru torskade "man eater"-stämningen

Nancy Dell'Olio förlorade mot Daily Mail.
Nancy Dell'Olio förlorade mot Daily Mail. Foto: Björn Larsson Ask/SvD/SCANPIX

Tidningen fick rätt som kallade Sven-Göran Erikssons exfru för "gold digger".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sven-Göran Eriksson och hans tid i England fortsätter att förfölja den svenske tränaren. Nu har "Svennis" före detta fru förlorat ett förtals-mål mot en tidning som kallat henne "gold digger".

Det var i tidningen Daily Mail som en artikel om Nancy Dell'Olio publicerades där hon, bland annat, beskrevs under epitetet "man eater". Dell'Olio ansåg att attributet gav läsarna en bild av henne som en "serial gold digger".

Det var efter att Nancy Dell'Olios förhållande med teaterchefen Trevor Nunn offentliggjorts, som Daily Mail skrev sin artikel. Tidningen anklagade Nancy för att ha valt Nunn på grund av hans rikedomar och inte hans personlighet.

Domaren Michael Tugendhat konstaterade i domen att rubriken; "The Return of the Man Eater" - inte var särledes smickrande, uppger tidningen The Telegraph. Domaren fortsatte:

"Referenserna till livsstilen, pengarna och förmögenheten i artikeln som kritiseras, hur förolämpande de än må vara, lyfter inte frågan till den nivå av seriositet som krävs för att fälla Daily Mail för förtal".

Nancy Dell'Olios förlorade målet och fick även sin överklagan avslagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela