Dimitar Berbatov var glödhet.
Gjorde tre mål mot Wigan.
Men det var Ji Sung Park som inledde målskyttet.

United i delad serieledning efter Berbatovs magiska hat trick

Ferguson slaktade Wigan hemma på Old Trafford. Berbatov fick starta för första gången i höst. Tackade med tre mål.

Chelsea - Fulham 1-1

MANCHESTER. Efter 1-6-förlusten på Old Trafford i derbyt mot Manchester City i Premier League var det många som sågade Alex Fergusons lagbygge. Sen handlade i stort sett hela hösten om nyrika City, klubbens nya stjärnor och deras fantasifulla anfallsspel. Det gav United andrum och möjligheten att sakta hitta sitt spel. Efter 5-0 hemma mot Wigan undrar nog många om Ferguson ännu en gång byggt ett mästarlag. United gick upp i delad serieledning sen City tappat två poäng efter 0-0 borta mot ligatian West Bromwich Albion.

Slakten av Wigan började redan i den åttonde minuten. Då fixade Ji Sung Park 1-0 sen Patrice Evra snyggt tagit sig förbi två spelare i straffområdet och sedan spelat in bollen till Park som inte gjorde något misstag.

Med fyra minuter kvar av den första halvleken slog den kraftigt kritiserade bulgaren Dimitar Berbatov till. 30-åringen fick bollen i straffområdet, höll ifrån sig en försvarare och sköt in 2-0. Minuten tidigare hade Wigans Connor Sammon fått rött kort sen han träffat med armbågen i ansiktet på Uniteds stjärnmittfältare Michael Carrick.

Ber-ba-tov show

I den 58:e minuten var det dags igen. Berbatov tåpajade in 3-0 upp i nättaket bakom en chanslös Ali Al Habsi i Wiganmålet. Det här var Berbatovs första match från start på hela säsongen. Han fick chansen när Ferguson valde att vila Rooney. Vilket sparkapital!

75 minuter in i matchen var det Antonio Valencias tur att ta emot fansens jubel. Han kämpade sig in i straffområdet och sköt bollen förbi Al Habsi i det bortre hörnet.

Men det var inte slut där. Berbatov skulle få knyta ihop säcken också. Några minuter efter Valencias mål fick United straff. Berbatov klev fram och lurade målvakten att lägga sig innan han enkelt rullade bollen i mål.

Nu väntar jumbon på nyårsafton

Redan på nyårsafton kan United vara förbi City. Då tar man emot Blackburn hemma på Old Trafford. Blackburn som ligger sist i ligan. City spelar en dag senare, på nyårsdagen, borta mot Sunderland.

Premier League ser ut att bli en riktig Manchesterrysare!

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"