Tisdag 22 Jun
Stockholm

Wenger bekräftar: "Henry kommer"

Thierry Henry närmar sig Arsenal.
1 av 2
Thierry Henry närmar sig Arsenal. Foto: DAVE THOMPSON/AP/SCANPIX
Arsene Wenger bekräftar att det är nära.
2 av 2
Arsene Wenger bekräftar att det är nära. Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Thierry Henry kommer att återvända till Arsenal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Debuten

Om allting går bra kan Thierry Henry komma att göra debut med Arsenal i FA-cupens tredje omgång den 9 januari, då "The Gunners" drabbar samman med Leeds.

Anfallaren, som blev klubbens meste målgörare genom tiderna med sina 226 baljor på 370 matcher, är snart hemma igen.

LONDON. Allt pekar på att Arsenals legendariske målspruta Thierry Henry gör comeback för "The Gunners". Nu bekräftar nämligen tränaren Arsene Wenger att de vill låna Henry - och att en affär är väldigt nära att bli av.

– Det kan bara vara bra för oss. Han är en exceptionell spelare, han har erfarenhet, han är en kvalitetslirare och kan hjälpa de andra spelarna både på och utanför planen, säger den franske tränaren till en samlad presskår.

Anfallaren, som lämnade London för spel i Barcelona, väntar fortfarande på klartecken från MLS-klubben New York Red Bulls. Tanken är att han ska skriva på ett två månader långt låneavtal för att ersätta Gervinho och Marouane Chamakh, som snart kommer att försvinna för spel i det afrikanska mästerskapet.

– Han kommer att vara här för att hjälpa klubben han älskar. Men vi får inte lägga alltför mycket press på honom, säger Wenger och fortsätter:

– Han är här för att hjälpa till - inte för att vara nyckelspelaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela