Dzeko försökte utan att lyckas.
1 av 2
Dzeko försökte utan att lyckas. - Foto: SCOTT HEPPELL/SCANPIX
Mångmiljardbygget föll utan att mönstra en enda egenforstrad spelare från start.
2 av 2
Mångmiljardbygget föll utan att mönstra en enda egenforstrad spelare från start. - Foto: SCOTT HEPPELL/SCANPIX

Heroiskt Sunderland besegrade City

Manchester City förlorade borta mot Sunderland utan en enda egenfostrad spelare med från start.


SUNDERLAND. När Blackburn besegrade Manchester United borta på Old Trafford skrek fotbollsvärlden i unison röst: "Det där var årets bragd". Uniteds ligarivaler tillika grannar njöt borta i "the Eastlands".

Manchester City skulle bara åka till Stadium of Light, ställa upp elva män och åka därifrån med tre poäng. Men Sunderland ville annorlunda, och de ville annorlunda med råge.

Martin O'Neill har hittat ett framgångsrikt recept med The Black Cats. Ett grisigt och grovstark defensiv har spetsats med fler bolltrollare än vad som tidigare fanns att finna på Sunderlands mittfält. Manchester City stångade sig blodiga mot Wes Brown och John O'Shea i mittförsvaret. Men de tidigare United-spelarna vägrade släppa varken Edin Dzeko eller Serige Agüero förbi sig.

Däremot tappade Citys dito kollen på en inhoppande Ji Dong-Won, som på stopptid i misstänkt offsideposition, avgjorde matchen till Sunderlands fördel. Med andra ord förlorade alltså Manchester City, Manchester United och Chelsea under samma helg och helt plötsligt har den engelska ligan vaknat till liv igen - på riktigt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

2 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

2 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

2 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

3 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.