Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ancelotti tar över "nya City"

- 02/01/2012, 08:56 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Den förre Chelsea-coachen siktar på framgång med den ambitiösa franska storklubben - och siktar på att hämta in en gammal spelarfavorit.

PARIS. Den italienska coachen Carlo Ancelotti tar över den franska storklubben Paris Saint-Germain. Ancelotti som fick sparken från Chelsea har varit arbetslös sedan maj 2011 och i fredags skrev italienaren ett kontrakt som sträcker sig till 2014. Och direkt vill tränaren sätta sin prägel på PSG - genom att plocka Alexandre Pato från Milan för 50 miljoner euro.

- Jag är väldigt glad att vara här. Efter 6 månader var det dags att återvända till fotbollen. Det här är en ambitiös organisation och jag är väldigt glad för att vara en del av projektet. Jag ser fram emot att använda min kunskap och uppnå fantastiska resultat. Dock skulle jag uppskatta tålamod eftersom jag kommer in mitt i säsongen så det kommer att ta lite tid, säger Ancelotti till fransk media.

Beckham och Kaka på väg in?

Paris Saint-Germain ägs av Qatar baserade fondorganisationen Qatar Investment Authority sedan maj 2011, och klubben får 1,5 miljarder för spelarköp under nästkommande 3 år. Den storsatsade klubben har värvat den argentinske superstjärnan Javier Pastore och den före detta Intercoachen Leonardo arbetar som klubbens sportchef.

Nu pratas det även om David Beckham och Kaka. Noterbart är att den saudiska ägaren är kusin till ägaren i Manchester City.

Det återstår att se vad den italienska taktikern Ancelotti kan bidra med i projektet.