Målvakten reagerade dock snabbt och sparkade tillbaka - och blev sedan utvisad av domaren. Ett rött kort som sedan drogs tillbaka.
1 av 3
Målvakten reagerade dock snabbt och sparkade tillbaka - och blev sedan utvisad av domaren. Ett rött kort som sedan drogs tillbaka.
Männen portas från matchen mellan Ajax och AZ Alkmaar.
2 av 3
Männen portas från matchen mellan Ajax och AZ Alkmaar. - Foto: Peter Dejong/AP/SCANPIX
Huliganen stormade planen och försökte sparka AZ-målvakten Esteban Alvarado.
3 av 3
Huliganen stormade planen och försökte sparka AZ-målvakten Esteban Alvarado. - Foto: Stanley Gontha/AP/SCANPIX

Ajax vill porta män - efter huliganattacken

Fenerbahce har redan gjort det den här säsongen. Nu vill Ajax också spela en match som egentligen ska spelas utan åskådare med bara kvinnor och barn på läktarna.


Detta har hänt

Det var i samband med cupmötet mellan Ajax och AZ Alkmaar den 21 december som en huligan sprang in på plan och försökte sparka bortamålvakten Esteban Alvarado. Målvakten reagerade snabbt och sparkade tillbaka två gånger om - och visades ut av domaren. Upprörda bortaspelare vägrade sedan spela klart matchen, som avbröts.

Senare bestämde förbundet att matchen skulle spelas om inför tomma läktare och Alvarados röda kort drogs tillbaka.

Huliganen portades från Amsterdam Arena i 30 år och dömdes även till sex månaders fängelse. Ajax tvingades dessutom böta 100 000 kronor.

AMSTERDAM. Den avbrutna cupmatchen mellan Ajax och AZ Alkmaar kan komma att spelas om med publik - men uteslutande med kvinnor och barn på läktaren.

Det var efter att en huligan stormat plan och attackerat AZ-målvakten Esteban Alvarado som domaren valde att avbryta matchen. Senare beslöts det att drabbningen skulle spelas om utan publik.

Men nu har Amsterdam-klubben lämnat in en ansökan till det nederländska fotbollsförbundet om att låta kvinnor och barn se matchen från läktaren.

"Vi är beredda att fundera över deras förfrågan", säger förbundet i ett utlåtande.

Tidigare fall

Tidigare under säsongen har bland annat turkiska Fenerbahce fått spela en match med bara kvinnor och barn på läktarna i ett möte som egentligen skulle ha spelats utan publik.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!