Svensken var hjärnan bakom vinsten borta mot Atalanta.
Svensken var hjärnan bakom vinsten borta mot Atalanta. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic fortsätter att ösa in mål. Efter ett nytt straffmål delar han nu skytteligaledningen. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Zlatan straffade Atalanta - med sitt tolfte mål

Milan fortsätter att gå som tåget och Zlatans målform håller i sig. Mot Atalanta kom tre nya poäng.

Skytteligan i Serie A

1. Antonio Di Natale, Udinese 12 mål

2. Zlatan Ibrahimovic, Milan 12 mål

3. Germán Denis, Atalanta 12 mål

4. Edinson Cavani, Napoli 9 mål

5. Stevan Jovetic, Fiorentina 9 mål

BERGAMO. Nykomlingen Atalanta är minsann inget beskedligt motstånd. Trots att man startade säsongen på minuspoäng låg laget elva i tabellen inför mötet med Milan. Mycket tack vare argentinaren Germán Denis, som ledde Serie A:s skytteliga med sina 12 mål. Tvåan, på elva gjorda, var Milans svenske superstjärna Zlatan Ibrahimovic. Att någon av dessa herrar skulle avgöra söndagens möte var knappast någon högoddsare.

Zlatan straffade Atalanta

Den svenske målkungen bildade anfallspar med brassen Alexadre Pato. Halvvägs in i den första halvleken gick Pato omkull i offensivt straffområde och domaren pekade, bestämt, på elvameterspunkten. I vanlig ordning stegade Zlatan fram - och förvaltade straffen på bästa sätt. Han satte bollen hårt intill Andrea Consiglis högra stolprot.

Hjärnan bakom segern

Zlatan vann matchen i matchen mot Atalantas notoriske målskytt German Denis, som inte hittade rätt den här gången. Det blev inte bara ett mål för svensken, utan även en assist. Med tio minuter kvar att spela bröstade han med sig bollen, ryckte ifrån försvararen och spelade in bollen mot straffpunkten. Där dök Kevin-Prince Boateng upp från ingenstans och petade in 0-2 från nära avstånd, vilket också blev slutresultatet.

Därmed såg Milan till att hålla avståndet till jagande Juventus och Udinese intakt. Utmanarna vann sina respektive söndagsmatcher och således är det en fortsatt spännande toppstrid i Serie A. Endast målskillnad skiljer Milan från tvåan Juventus.