Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Henry är tillbaka: "Gör det för att jag älskar klubben"

- 09/01/2012, 09:29 -
1 av 4

Scanpix

2 av 4

Scanpix

3 av 4

Scanpix

4 av 4

Scanpix

Arsene Wenger kommer vila de ordinarie anfallarna i kväll - och öppnar upp för en legendar från start.

LONDON. I kväll tar Arsenal emot Leeds United i FA Cupen och Thierry Henry är tillbaka. Senast han var i London var det för att avtäcka sin egen staty - nu är han där för att spela.

- Allting hände så snabbt och jag har svårt att tro att det är sant, men när det gäller Arsenal så är det svårt att säga nej för mig, säger 34-åringen till engelsk press och fortsätter:

- Jag kom hit för att de behövde hjälp och jag tänker inte jämföra med det jag gjorde förra gången jag var här. Det är en lånelösning och jag gör det för att jag älskar klubben. 

Tränaren Arsene Wenger har flaggat för att han kommer vila skytteligaledaren Robin van Persie och Gervinho i kvällens match. Det är upplagt för en comeback för fransosen - och får tränaren bestämma blir det många fler matcher för Henry i Arsenal-tröjan.

- Vi har lovat att skicka tillbaka spelaren till New York Red Bulls, så vi har inte snackat om någon fortsättning, säger Wenger men lägger till:

- Men förhoppningsvis blir det problem när lånet går mot sitt slut, för det innebär att Henry har gjort det bra.

Lånet är på två månader men när LA Galaxy lånade ut David Beckham till Milan i en liknande uppgörelse, slutade det med att "Becks" stannade säsongen ut.

Arsenal - Leeds startar 20.40 och visas i Viasat Fotboll.

Henrys 25 snyggaste mål i Arsenal