Måndag 10 Maj
Stockholm

Milan i drömläge efter "Juves" poängtapp

Mirko Vucinic gav "Juve" ledningen efter sju minuter, men det räckte alltså inte.
1 av 2
Mirko Vucinic gav "Juve" ledningen efter sju minuter, men det räckte alltså inte. Foto: Massimo Pinca/AP/SCANPIX
Milos Krasic är fortsatt iskall i Juventus-tröjan. I matchens sista minut missade han ett jätteläge att ge "Juve" tre poäng.
2 av 2
Milos Krasic är fortsatt iskall i Juventus-tröjan. I matchens sista minut missade han ett jätteläge att ge "Juve" tre poäng. Foto: Andrew Medichini/AP/SCANPIX

Juventus har satt sig själva i knipa. Efter ett snöpligt kryss hemma mot Cagliari sitter Milan i drömläge inför Milano-derbyt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Mirko Vucinic (7:e), 1-1 Andrea Cossu (48:e)

Gula kort: Andrea Cossu (Cagliari), Alessandro Matri (Juventus), Andrea Barzagli (Juventus), Daniele Dessena (Cagliari)

Domare: Marco Guida

Arena: Juventus Stadium (Turin)

TURIN. Milan ångar på i Serie A. Zlatan Ibrahimovic gör mål i stort sett i varenda match och trepoängarna rullar in på löpande band. Trots det råder det stenhårt krig med årets överraskningslag Juventus, som vägrar att förlora.

Juventus är fortsatt obesegrat, men efter ett snöpligt kryss hemma mot mittenlaget Cagliari sitter Milan i drömläge inför det stundande Milano-derbyt mot Inter.

Tidigt ledningsmål

Alla "Milanistas" som följde Juventus match mot Cagliari lär ha suckat djupt när Mirko Vucinic gav "I Bianconeri" ledningen redan efter sju minuters spel. Anfallaren höll sig påpassligt framme och petade in Stephan Lichtsteiners fina framspelning. Juventus såg då ut att gå mot en säker trepoängare.

Men trots att laget visade prov på god kreativitet i anfallsspelet stod sig 1-0 till pausvilan. Och bara minuter in i den andra akten blev det knäpptyst inne på Juventus Stadium, efter att Andrea Cossu stänkt in kvitteringen med ett stenhårt direktskott.

Brände jättechanser

Hemmalaget låg på rejält för ett ledningsmål: Alessandro Del Piero fick den farligaste målchansen i matchens 78:e minut, men nicken gick rakt i famnen på borta-keepern Michael Agazzi.

Trots att domaren, något ologiskt, lade på fem minuters tillägg kunde Cagliari försvara sitt kryss. Någon som lär vara extra knäckt över det är den ständigt ifrågasatte Milos Krasic, som brände en jättechans i matchens sista minut.

Nu har Milan chans att rycka i tabellen. I kväll ställs man mot Inter i ett stekhett Milano-derby och vid vinst kommer de röd-svart-randiga att toppa tabellen med två poängs marginal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela