Huvudrollsinnehavaren började matchen på bänken.
1 av 2
Huvudrollsinnehavaren började matchen på bänken. - Foto: Andrew Couldridge/Action Images/BILDBYRÅN
Arsenal åkte på en tung bortaförlust i Thierry Henrys ligacomeback.
2 av 2
Arsenal åkte på en tung bortaförlust i Thierry Henrys ligacomeback. - Foto: Andrew Couldridge/Action Images/BILDBYRÅN

Swansea dödade festen - Henry förlorare i ligacomebacken

I FA-cupen frälste han Arsenal. Ligacomebacken blev en helt annan historia för legendaren Thierry Henry.


Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Robin Van Persie (5:e), 1-1 Scott Sinclair (16:e), 2-1 Nathan Dyer (58:e), 2-2 Theo Walcott (69:e), 3-2 Danny Graham (70:e)

Gula kort: -

Domare: Michael Oliver

Arena: Liberty Stadium (Swansea)

SWANSEA. Arsenal är i trans. En legendar har återvänt till London-klubben. Publikfavoriten tillika klubbens bäste målskytt genom tiderna, Thierry Henry, är tillbaka i laget. Fransmannen anslöt på lån från New York Red Bulls och alla ställde frågan: håller han?

Han gav svar på tal genom att stänka in det matchavgörande 1-0-målet i FA-cupmatchen mot Leeds. Därför kom det lite som en överraskning att Henry var petad inför bortamatchen mot Swansea.

Van Persie hittade rätt

Till en början såg det dock ut som att Arsenal skulle klara sig alldeles utmärkt utan den comebackande 34-åringen. Redan i den femte minuten krutade nämligen Robin Van Persie in sitt 18:e ligamål för säsongen och gav Arsenal en drömstart.

Men bara tio minuter senare orsakade Aaron Ramsey en straff. Den evige talangen Scott Sinclair gjorde inget misstag från elvameterspunkten och matchen var utjämnad.

Nytt Arsenal-slarv gav Swansea ledningen

Stärkt av ett halvtidssnack signerat Arsene Wenger inledde Arsenal den andra halvleken piggt. Men just när ett bortamål hängde i luften smällde det istället till åt andra hållet. Återigen var det Aaron Ramsey - denna gång tillsammans med Andrei Arsjavin - som ställde till det. Joe Allen snappade upp bollen och serverade Nathan Dyer som skickade in 2-1-målet bakom en ställd Wojciech Szczesny.

Inte helt oväntat svarade då Wenger med att byta in Thierry Henry. Kvitteringen kom kort därefter, men Henry var inte inblandad i målet. Istället var det Theo Walcott, med Henrys gamla nummer 14 på ryggen, som kvitterade. Jublet blev dock kortvarigt: direkt på avspark dunkade Danny Graham in 3-2-målet, som till slut blev matchens sista.

Därmed tappar Arsenal mark på lagen i toppen av tabellen. Fyra poäng skiljer nu upp till fyran Chelsea. Det återstår att se om Thierry Henry kan ta "Gunners" till Europa-spel.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?