Stockholm

Småskadad Zlatan startar för att rädda Inter

Den svenske storstjärnan kan rädda sitt mästarlag från ännu ett fiaskoresultat.


Läs mer

Mästarna Inter har tappat formen. Man blev förra veckan under långa stunder utspelade hemma mot Manchester United, räddade en poäng mot Roma tack vare en suspekt straff och åkte i onsdags på en rejäl mina mot Sampdoria i Coppa Italia.

Samtidigt har lagets odiskutabelt viktigaste spelare Zlatan Ibrahimovic åkt på en lättare lårskada som gjort att managern José Mourinho valt att vila honom. Men i kväll är supersvensken tillbaka i den svåra bortamatchen mot ett Genoa som satsar allt på att kvala in till Champions League. Matchen kan bli avgörande för båda lagen ambitioner.

– Det är en viktig match, säger Mourinho inför matchen på en presskonferens. Genoa spelar bra, snabbt och på ett sätt som lämpar sig för egenskaperna hos de spelare man förfogar över. De har en hög kvalitet i laget, de spelar bra fotboll utan press och sanningen är att de inte vet hur man spelar ful fotboll.

Inför matchen spekulerades det om Ibrahimovic skulle vilas inför returmatchen mot Manchester United. Mourinho gjorde genast slut på ryktena.

– Cambiasso och Stankovic gör comeback på mittfältet. Och ja, Ibrahimovic kommer att spela från den första minuten.

I Genoa spelar målkungen Diego Milito. Samma Milito som Inter försökte värva under övergångsfönstret i januari. Argentinaren valde dock att stanna och har i kväll chansen att ge tvåan Juventus en livlina i kampen om Scudetton.

Inter toppar Serie A på 60 poäng. Juventus är efter 26 omgångar sju poäng bakom. Och Milan är trea på 48 poäng. Genoa ligger femma och kan vid en vinst i kväll ta sig förbi både Fiorentina på fjärdeplatsen och även Milan.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.