Fredag 16 Apr
Stockholm

"Pepe är en skamfläck för mitt älskade lag"

Pepe har en chans kvar, en livhanke kvar att slösa innan han måste sparkas från Real Madrid, anser Nyheter24:s krönikör Christopher Kviborg.
Pepe har en chans kvar, en livhanke kvar att slösa innan han måste sparkas från Real Madrid, anser Nyheter24:s krönikör Christopher Kviborg. Foto: Oskar Norrman

Nyheter24:s krönikör, Christopher Kviborg skriver om sitt förhållande till den skandalomsusade mittbacken Pepe, som gjorde bort sig grovt under El Clásico.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kviborg:

Här hittar ni en kort summering av allt det Christopher Kviborg kommer att skriva kring. Ingen går säker, sågningar kommer att levereras, men även några enstaka hyllningar när det passar.

Här finner ni Christopher Kviborg på twitter.

Ibland är supporterskapet tufft. Och särskilt tufft blir det när mitt kära Real Madrid (för vilken gång i ordningen?) förlorat ett El Clásico.

Det är en sak att läsa den, i mitt tycke, alltför Barça-vänliga svenska pressen och dess minst sagt färgade åsikter. Men å andra sidan – jag som supporter är givetvis färgad i mina åsikter och det jag såg igår gillade jag inte.

Till och med José Mourinho, som brukar försvara sina spelare in i döden, kunde inte ge Pepe sitt stöd. För det är portugisen alla talar om, spelaren alltså, inte tränaren. Pepe är hård som stål, han är en fantastisk spelare. Men igår var han mjuk som bomull och feg som ett kräk.

Jag ska inte måla upp Real Madrid som något himlen sänt ner till vår jord. Men Real Madrid har genom alla år, för det mesta, alltid uppträtt korrekt – mer eller mindre. Förr krävdes det en viss gentlemanna-anda för att spela för Real Madrid, man skulle helt enkelt bete sig korrekt i alla lägen.

Pepe har inte förstått det. Det gläder mig att publiken på Santiago Bernabéu noterar detta, det skänker mig viss ro som supporter att konstatera sakkunnigheten och den sportsliga ton Real Madrid-fansen i Madrid ofta visar upp.

Att Wayne Rooney av alla människor kallar Pepe för en ”idiot” är ju dock humor. Snacka om att kasta sten i glashus. Sen att den senare troligtvis är en idiot på plan är en annan sak, men det ska inte Rooney av alla människor kunna konstatera.

Istället konstaterar vi det själva, vi som älskar Real Madrid.

Samma gamla vanliga El Clásico

Tyvärr fick El Clásico återigen den ådran av förakt och hat som vi såg i våras. Barcelona-spelarna bjöd precis som Real Madrid-spelarna på larviga filmningar. Förstår inte dessa spelare hur många kameror som gång på gång avslöjar deras teatraliska slängningar?

Pepe filmade, Messi filmade, Busquets filmade och hade Angel di María fått spela hade han också säkerligen filmat. Vad Barcelona gör eller inte gör skiter jag faktiskt i – jag konstaterar dock att de inte är några änglar heller.

Men vad ”min” klubb gör bryr jag mig om. I min bok har Pepe en chans kvar, han har gjort bort sig förr, en idiotisk sak till och han bör få sparken.

Jag vet att den annars så krävande Bernabéu-publiken tycker samma sak.

Om en vecka spelas returen i Barcelona. Real Madrid kommer nog inte att vinna, men man kan lämna planen likväl som vinnare om man återfår dom sportsliga värderingar som bildade och ska bilda grundpelarna till hela klubben.

Vad Barça gör? Det skiter jag i.

Kommentera
Kopiera länk
Dela