Slaget om Madrid kan avgöra La Liga

Ska lillebror Atlético stoppa Reals gulddrömmar?


Kvällens Madridderby ser ut att bli årets match i La Liga. Atlético kommer till matchen med en imponerande 4-3-seger mot serieledarna Barcelona. Men Real har inför matchen tio raka segrar. Som sagt, det kan bli årets match.

Den 13:e december var ligan så gott som förlorad. Real hade just förlorat borta mot Barcelona som inte visade några som helst svaghetstecken. Det var då det hände. Mästarna vaknade till liv. Förnedringen att behöva ge upp titeln redan innan det nya året var för mycket. Nye tränaren Juande Ramos fick igång laget. Och då kom ena segern efter den andra.

Man har under samma period för varje omgång kommit närmare Barcelona, katalanernas dubbelsiffriga försprång är numera endast fyra poäng. En seger i dag sätter ytterligare press.

Atlético har haft en liknande säsong. Det stjärnspäckade laget började bra, men tappade formen. Det resulterade i tränaren Javier Aguirres avsked i början av februari. Abel Resino tog över och har gjort det bra.

Höjdpunkten hittills var den magiska kvällen hemma på Vicente Calderónstadion mot Barcelona. Trots att man låg under med 0-2 och 2-3 så vände man matchen med två mål under de tio sista minuterna. Anfallarna Diego Forlán och Kun Agüero hittade rätt två gånger vardera och är förmodligen ligans farligaste anfallspar just nu.

Senaste derbyt vanns av Real med 2-1. Vinner Atlético i kväll tar man inte bara revansch, utan man tar även ett stort steg mot Champions League.

Real Madrid - Atlético Madrid

Santiago Bernabeustadion

20.00

TV4Sport

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!