Måndag 19 Apr
Stockholm

"Pepe ljög när han bad om ursäkt"

Här trampar han på Messis hand.
1 av 2
Här trampar han på Messis hand. Foto:
Här filmar Pepe.
2 av 2
Här filmar Pepe. Foto:

Barcelonas vicepresident Carles Villarrubí till attack mot Real Madrids försvarsstjärna Pepe. Men Mourinho gör en Mourinho.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Pepe är en skamfläck för mitt älskade lag"

Nyheter24:s krönikör, Christopher Kviborg skriver om sitt förhållande till den skandalomsusade mittbacken Pepe, som gjorde bort sig grovt under El Clásico.

Läs krönikan här.

Pepe stämplade världens bäste spelare Leo Messi på handen under El Clásico-mötet i spanska cupen i veckan. I samma match stod portugisen för en pinsam filmning. Det ledde till att tränaren José Mourinho bytte ut sin försvarsstjärna och han blev utbuad av Reals hemmapublik.

Trycket var så hårt mot Pepe att han tvingades be om ursäkt för sitt beteende. Något som nu lett till att han kallas för lögnare av Barcelonas vicepresident Carles Villarrubí.

– Ingen tror honom. Problemet är att spelarna känner sig skyddade. Efter fingret i ögat (av Mourinho mot Barças tränare Tito Villanova under ett tidigare möte) har allt det här rättfärdigats av klubben. Det har skapat en miljö där Pepe gör vad han vill, säger Barcelonas vicepresident Carles Villarrubí till Marca.

Mourinho gör en Mourinho

Mourinho, som gjort sig känd för att skydda sina spelare, slår nu tillbaka - med full kraft. Han undrar varför ingen ifrågasatte Barcelonaspelaren Sergio Busquets när denne anklagades för att ha uttryckt sig rasistiskt mot Reals Marcelo.

– Jag såg inte någon av er ifrågasätta det när en spelare var rasistisk och sade att han var oskyldig. Alla trodde att han talade sanning, till och med Uefa. Nu säger Pepe att det inte var meningen...

– Om Pepe sagt offentligt att det inte var meningen är det inget problem för mig. Han har sagt att det inte var meningen och jag tror honom. Om någon av er tror att han är en lögnare, säg det. Låt oss inte göra det här till en evighetshistoria. Låt oss göra det till en normal historia, säger Mourinho till Marca.

Det har spekulerats om att Mourinho ska straffa Pepe genom att låta honom vila i de kommande matcherna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela