Måndag 19 Apr
Stockholm

Zlatan matchhjälte med dubbla konstmål

Även Robinho fick näta.
1 av 2
Även Robinho fick näta. Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic är fortsatt stekhet. Borta mot Novara kom två nya mål från svensken.
2 av 2
Zlatan Ibrahimovic är fortsatt stekhet. Borta mot Novara kom två nya mål från svensken. Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Milan följde upp derbyförlusten med att krossa tabelljumbon Novara.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Matchfakta

Målskyttar: 0-1 Zlatan Ibrahimovic (57:e), 0-2 Robinho (74:e), 0-3 Zlatan Ibrahimovic (93:e)

Gula kort: Guiseppe Mascara (Novara), Simone Pesce (Novara), Francesco Marianini (Novara), Samir Ujkani (Novara), Massimo Ambrossini (Milan)

Domare: Andrea De Marco

Arena: Stadio Silvio Piola (Novara)

NOVARA. Zlatan Ibrahimovic och hans Milan hade revansch att utkräva efter en slät insats i derbyt mot Inter senast. En vinst borta mot tabelljumbon Novara krävdes för att haka på Juventus i toppen. Men det satt, trots 0-3-resultatet, hårt inne.

Det dröjde nämligen länge innan "i Rossoneri" fick hål på tabelljumbon, men när de väl fick det lossnade det rejält. Zlatan Ibrahimovic inledde målskyttet i den 57:e minuten, fint framspelad av Massimo Ambrosini. Svensken tog emot inlägget på låret och direktsköt in ledningsmålet.

Robinho målskytt

Det är onekligen tur för Milan att Zlatan levererar, för hans anfallskollegor har inte haft det lätt. Framför allt inte Robinho, som haft förtvivlat svårt att hitta nätet. Men brassen fick till slut göra ett mål: med kvarten kvar att spela kunde han stöta in 0-2 i öppet mål från ett läge som inte ens han kunde missa.

Zlatan såg sedan till att fastställa slutresultatet till hela 0-3 med en riktigt vacker klack. Matchen var inne på tilläggstid när svensken volley-klackade bollen över och förbi Novara-målvakten Samir Ujkani.

Håller avståndet till "Juve"

Därmed är avståndet upp till serieledande Juventus intakt. Turin-laget leder fortfarande Serie A med en poäng efter att ha slagit Atalanta med 0-2.

Kommentera
Kopiera länk
Dela