Manchester United håller avståndet på tre poäng upp till City intakt efter bortavinsten mot Arsenal. - Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX
Inte ens Robin van Persies kvittering hjälpte för Arsenal, som har det fortsatt svårt. - Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX

Efter Citys sena segermål - här är svaret från United

Manchester United svarade på Citys sena seger genom att bortaslå Arsenal med 1-2.

Matchfakta

Målskyttar: 0-1 Antonio Valencia (47:e), 1-1 Robin van Persie (71:a), 1-2 Danny Welbeck (81:a)

Gula kort: Aaron Ramsey (Arsenal), Rafael (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Robin van Persie (Arsenal), Tomas Rosicky (Arsenal), Patrice Evra (Manchester United), Alex Song (Arsenal)

Domare: Mike Dean

Arena: Emirates Stadium (London)

LONDON. Senast lagen drabbade samman förnedrades Arsenal med ofattbara 8-2 och skämten spred sig som en löpeld bland fans runtom i England. "Arsenal players didn't have breakfast, they apparently 8-2 much the other day" var bara att av skämten som spreds efter det häpnadsväckande resultatet.

Det var ingen högoddsare att hemmalaget skulle göra allt för att hålla ihop defensiven. Och det såg länge ut att vara rätt taktik: den första halvleken var en färglös historia och utöver en, för United, tung skada på högerbacken Phil Jones, var det händelsefattigt på Emirates Stadium. Därför kom Antonio Valencias 0-1-mål lite som en blixt från klar himmel. Alldeles innan pausvila fick han bollen serverad av veteranen Ryan Giggs och med pannan satte han ledningsmålet bakom Wojciech Szczesny.

"RVP" målsumpare och målskytt

Arsenal-spelarna lär ha fått höra ett och annat från Arsene Wenger i halvtid. För när domaren Mike Dean blåste igång den andra halvleken var det ett pånyttfött hemmalag som visade upp sig. I den 51:a minuten såg kvitteringen ut att komma: skytteligaledaren Robin van Persie fick ett gyllene läge att stänka in kvitteringen, men avslutet var långt ifrån värdigt en skyttekung.

– Vad gör han? frågade sig Viasats expertkommentator Glenn Strömberg, som inte kunde begripa att "RVP" missade målet.

– Han gör ju allting rätt. Där gör han mål nio gånger av tio, sa han efter missen.

Exakt 20 minuter senare fick dock holländaren sin revansch. Från ett trängt läge ur dålig vinkel slog han bollen mellan benen på Jonny Evans och in i mål.

– Hur kan man göra mål därifrån? det är så bra så det är inte klokt, sa Glenn Strömberg som uppenbarligen hade förlåtit van Persie för missen tidigare.

Wellbeck avgjorde - Wenger utbuad

Arsenal var på väg mot minst en poäng. "Gunners" var det bollförande laget och såg ut att ha kontroll på händelserna. Då fick Antonio Valencia bollen på högerkanten, sprintade ifrån en passiv Andrej Arsjavin och petade fram bollen till Danny Welbeck. 21-åringen kunde hur enkelt som helst raka in 1-2-målet, som blev matchens sista.

Därmed är Premier League fortsatt en uppgörelse mellan lagen från Manchester. City vann stormötet mot trean Tottenham tidigare under söndagen efter ett sent straffmål av Mario Balotelli. Tre poäng skiljer nu United från serieledande City.

För Arsenals del ser det desto värre ut. Arsene Wenger och hela Arsenal buades ut efter slutsignalen. Det här var London-lagets tredje raka förlust och nu är "Gunners" långt ifrån täten med sin sjätteplats.