Lördag 19 Jun
Stockholm

Messi hattrick-hjälte när Barça mosade Malaga

Lionel Messi visade återigen varför han röstades fram till världens bäste fotbollsspelare.
1 av 2
Lionel Messi visade återigen varför han röstades fram till världens bäste fotbollsspelare. Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX
Det lär bli en stenhård kamp om skytteligatiteln mellan Messi och Ronaldo.
2 av 2
Det lär bli en stenhård kamp om skytteligatiteln mellan Messi och Ronaldo. Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX

Lionel Messi gjorde sitt 15:e hattrick i Barcelona-tröjan när Malaga avfärdades med 1-4.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Matchfakta

Målskyttar: 0-1 Lionel Messi (33:e), 0-2 Alexis Sanchez (48:e), 0-3 Lionel Messi (51:a), 0-4 Lionel Messi (81:a), 1-4 Rondon (85:e)

Gula kort: Ignacio Camacho (Malaga)

Domare: Alberto Undiano Mallenco

Arena: La Rosaleda Santi Cazorla (Malaga)

MALAGA. Föra fyra dagar sedan var Barcelona på besök i huvudstaden för cupmatchen mot Real Madrid i ett hypat El Clasico. På söndagen var "Blaugrana" åter tillbaka till serielunket när man gästade storsatsande Malaga. Men motivationsbrist var långt ifrån ledordet när Barca knappade in på Real Madrid i toppen.

Messi visade vägen

Det är inte bara uppgörelsen om ligaguldet som spelar roll för anhängarna till de båda spanska storlagen. Den ständiga debatten om vem som är bäst av Lionel Messi och Cristiano Ronaldo går ständigt på högvarv. Efter tre mål av Messi passerar han nu Ronaldo, som har gjort 21 ligamål.

Första målet från nummer tio kom efter 33 spelade minuter. Adriano slog ett inlägg som Messi mötte perfekt med pannan. Alexis Sanchez drygade ut ledningen alldeles i inledningen av den andra halvleken innan det var dags för Messi att näta igen. Helt på egen hand sprintade han ifrån hela Malaga-försvaret innan han satte bollen hårt intill den högra stolproten.

Fick sitt hat trick

Ballon d´or-vinnaren var dock törstig efter mer och i den 74:e minuten skruvade han en frispark i ribbans underkant. Men Messi gav sig inte så lätt: ett par minuter senare svarade han för ett nytt solonummer när han återigen sprintade ifrån Malaga-försvaret och förpassade bollen bakom Wilfredo Caballero i Malaga-målet. Det var Messis 36:e mål för säsongen, det 22:a i ligan. Dessutom var det hans 15:e hattrick i Barcelona-tröjan.

José Salomón Rondón kunde sedan pricka in ett tröstmål men närmare än så kom aldrig Malaga och Barcelona sätter nu press på Real Madrid som senare under söndagen spelar mot Athletic Bilbao.

Kommentera
Kopiera länk
Dela