Lazios lagkapten Tommaso Rocchi öppnade målskyttet.
1 av 2
Lazios lagkapten Tommaso Rocchi öppnade målskyttet. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Giampaolo Pazzini såg till att Inter tog sjätte raka segern.
2 av 2
Giampaolo Pazzini såg till att Inter tog sjätte raka segern. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Inter stormar mot toppen - tog sjätte raka

Inter vägrar ge upp drömmen om scudetto. I toppmötet mot Lazio kom lagets sjätte raka seger.


Matchfakta

Målskyttar: 0-1 Tommaso Rocchi (33:e), 1-1 Diego Milito (44:e), 2-1 Giampaolo Pazzini (63:e)

Gula kort: Andre Dias (Lazio)

Domare: Nicola Rizzoli

Arena: San Siro (Milano)

MILANO. Claudio Ranieri har onekligen fått ordning på sitt Inter. Inför toppmötet mot Lazio hade "Nerazzurri" bara släppt in ett enda mål på sju matcher och dessutom hade laget fem raka vinster i bagaget. Lazio var dessutom långt ifrån formtoppat och det mesta talade för en komfortabel trepoängare för hemmalaget. Så blev också fallet, även om det satt hårt inne.

Lazio visade per omgående att de skulle sälja sig dyrt. Huvudstadslaget var det bättre laget inledningsvis och efter 17 minuter fick Tommaso Rocchi, fullt logiskt, den första heta målchansen. Slarv från Inters Lucio gjorde att anfallaren kom helt ren mot Julio Cesar men avslutet gick i stolpen. Samme Rocchi fick dock jubla kvarten senare när han stänkte in öppningsmålet. En briljant genomskärare av Cristian Ledesma försatte Rocchi i ett bra skottläge och avslutet var av yppersta världsklass.

Inter vände på steken

En som kan det här med avslut är annars Inters anfallsess Diego Milito. Precis innan halvtidsvila dundrade han in kvitteringen med ett behärskat avslut som ställde Federico Marchetti.

Lazio fortsatte dock att stå upp bra mot jättarna från Milano, men i den 63:e minuten tvingades de vitklädda kapitulera igen. Lucio nickade fram Giampaolo Pazzini som, i misstänkt offsideposition, lobbade bollen över Marchetti och in i mål.

Höll undan och vann - närmar sig toppen

Bara minuter senare var Lazio nära att kvittera. Miroslav Klose iscensatte ett fint kombinationsspel med anfallskollegan Rocchi men tysken drog avslutet mitt på Julio Cesar. Och närmare än så kom aldrig Lazio, som fick se sig besegrat av ett Inter i hysterisk form.

Inter håller därmed avståndet till serieledande Juventus intakt. Sex poäng skiljer till "Juve", som inte kan räkna bort Inter från titelracet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.