Torsdag 13 Maj
Stockholm

Bellamy matchhjälte mot gamla laget

Steven Gerrard gjorde mål på straff i båda mötena.
1 av 2
Steven Gerrard gjorde mål på straff i båda mötena. Foto: TIM HALES/AP/SCANPIX
Craig Bellamys 2-2-mål innebär att Liverpool är vidare till final i Carling Cup.
2 av 2
Craig Bellamys 2-2-mål innebär att Liverpool är vidare till final i Carling Cup. Foto: TIM HALES/AP/SCANPIX

Craig Bellamy såg till att Liverpool får spela finalen på Wembley Stadium den 26 februari.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LIVERPOOL. Hemmalaget var i förarsätet inför det andra mötet av Carling Cup-semifinalen. Steven Gerrards straffmål på Etihad Stadium var det enda som föll i det första mötet för två veckor sedan. På onsdagen, hemma på Anfield, gjorde lagkaptenen ytterligare ett mål från elvameterspunkten. Det efter att Daniel Agger dragit iväg ett skot som Micah Richards täckte med handen. Men det var den före detta Manchester City-spelaren Craig Bellamy som förde Liverpool till final.

De Jong slog till – med drömmål

Det var dock City som fick den drömstart de hade hoppats på. I matchens 31:a minut slog busen Nigel De Jong till med ett riktigt drömskott som borrade sig in i Pepe Reinas vänstra kryss.

Efter Gerrards straffkvittering satsade sedan hemmalaget sina resurser på att hålla tätt framför Pepe Reina. Men i den 67:e minuten rakade Edin Dzeko – som haft det oerhört tungt med målfabrikationen på senare tid – in ett inlägg fram till 1-2 och City såg ut att avancera till finalen.

Förre City-spelaren matchhjälte

Men Liverpool, och walesaren Craig Bellamy, ville annorlunda. Med kvarten kvar att spela tråcklade han sig igenom City-försvaret och knorrade in bollen bakom Joe Hart. City försökte sedan forcera in ett 2-3-mål som hade inneburit avancemang, men ett frenetiskt kämpande Liverpool stod pall för trycket.

Merseyside-laget kommer att möta Cardiff i finalen som spelas på nationalarenan Wembley den 26 februari. Cardiff tog sig till finalen efter att ha slagit ut Crystal Palace på straffar i den andra semifinalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela