Zlatan Ibrahimovic hann självfallet med att trycka in en boll mot Lazio.
Zlatan Ibrahimovic hann självfallet med att trycka in en boll mot Lazio. - Foto: Antonio Calanni/SCANPIX

Zlatan målskytt när Milan gick vidare

AC Milan lyckades vända och vinna över Lazio efter femton hektiska minuter. Zlatan blev självklart målskytt.

MILANO. När det vankas Coppa Italia får man ofta se ett helt annorlunda AC Milan spela fotboll. Så blev nästan fallet även denna afton.

Mot Lazio fick bland annat Zlatan Ibrahimovic sitta på bänken. I stället fick spelare som Djamel Eddine Mesbah, Alexander Merkel och den spännande ynglingen Stephan El Shaarawy spela från start.

Vad vi fick se var ändock ett stabbigt rödsvart lag. Och Lazio kunde tidigt utnyttja den långsamme och mindre duktige försvararen Daniele Boneras misstag. Djibril Cisse gav bortalaget ledningen.

Därefter tog Milan över matchen. Om än mot ett ständigt närvarande kontringshot kontrollerade Mark van Bommel och Clarence Seedorf det centrala mittfältet. Spelövertaget gav slutliggen utdelning.

Först via Robinho som utnyttjade en försvarstabbe, och sedan nämnde Seedorf, som mycket snyggt stänkte in 2-1 efter dryga kvarten. 15 intensiva minuter byttes därefter ut mot stiltje och kassaskåpssäkra försvarlinjer.

Dock skulle en viss svensk få hoppa in och sätta sin prägel på matchen. Med endast ett fåtal minuter kvar, gjorde Zlatan Ibrahimovic 3-1 - vilket även blev slutresultatet. Milan är nu klara för semifinal i den italienska cupen.