Zlatan inledde starkt, men storknade under andra halvlek.
Zlatan inledde starkt, men storknade under andra halvlek. - Foto: Andrew Medichini/SCANPIX

Zlatans Milan torskade stormötet

Milan kom till Rom efter en gastkramande mercato. Men något nytt och fräscht Rossineri fick vi inte se.

ROM. Milan var på plats i huvudstaden med ett uppsving av självförtroende. Lagets talisman hade nyligen blivit utsedd till ligans bäste spelare. Zlatan Ibrahimovic var med från start.

Men i stället fick de lämna Rom med huvudet mellan benen. Det sega, men ack så tunga, maskineriet kom aldrig riktigt ur startgroparna. Och de åldrande benen fick problem mot Lazios raka anfallsspel.

Med Tommasi Rocchi i storslagen form toppat med tekniske Hernanes kunde de ljusblå, utmanöverera ett uddlöst och på gränsen till fantasilöst Milan. Matchen slutade 2-0 till hemmalaget, som efter slutsignalen firade länge och väl med sina supportrar.

Och det hade de all anledning att göra. Lazio tog förmodligen den sista chansen att hänga på i titelstriden.

För Milans del gäller det nu att slicka såren, låta Maxi Lopez komma in i spelidéerna och på så sätt kunna villa den tunge svensken som tappade betänkligt i andra halvlek.