Messi väntas starta den tuffa åttondelsfinalen.
1 av 4
Messi väntas starta den tuffa åttondelsfinalen. - Foto: Martin Meissner/SCANPIX
Michael Ballack missar kampen mot Barcelona.
2 av 4
Michael Ballack missar kampen mot Barcelona. - Foto: Frank Augstein/SCANPIX
Pep Guardiola lider av svår huvudbry inför kvällens match mot Bayer 04 Leverkusen.
3 av 4
Pep Guardiola lider av svår huvudbry inför kvällens match mot Bayer 04 Leverkusen. - Foto: Martin Meissner/SCANPIX
Robin Dutt måste genomgå samma huvudbry inför kvällens match.
4 av 4
Robin Dutt måste genomgå samma huvudbry inför kvällens match. - Foto: Martin Meissner/SCANPIX

FC Barcelona krossar tyska hjärtan under alla hjärtans dag?

Barcelona anläder till Leverkusen med en skadeskjuten trupp. Frågan är om kylan på Bay Arena kan stoppa den spansk-katalanska armadan och om alla hjärtans dag firas med skeppsbrutna hjärtan på ett hotellrum i västra tyskland?


Kvällens matcher:

Bayer 04 Leverkusen - FC Barcelona:

Kvällens stora kamp utspelar sig på Bay Arena i Leverkusen. Ett skadedrabbat Leverkusen ska få stopp på den spansk-katalanska armadan. Frågan är samtidigt om Barcelona kan få ordning på sitt bortaspel?

Lyon - Apoel:

Lyons fall från kungatronen i Frankrike har varit en dokusåpa i sig. Men ikväll ställs de mot cypriotiska Apoel, en match Kim Källström, Lisandro Lopez och Maxime Gonalons bör vinna förhållandevis lätt.

Det är alla hjärtans dag. Det är dagen då lyckan ska frodas runt om i världen. Men världens största kommersiella spektakel äger rum i hjärtat av västra Tyskland. Champions League står för dörren, om ni nu missat det - åttondelsfinalerna drar nu igång.

Barcelona går in i slutspelet med en batalj mot tyska Bayer Leverkusen. Men trots att mästarna rider på en rejäl kräftgång i den inhemska ligan, så har de slagläge - om än ett skadehelvetiskt sådant - i det europeiska cupspelet.

På Bay Arena kommer en köldslagen publik få bevittna en katalansk armada som lider av skador, men tyskarnas skadeläge är ändock värre. Michael Ballack missar definitivt drabbningen, likaså är Danny Da Costa och Fabian Giefer osäkra kort. Kylan talar till tyskarnas fördel. Och Barças iskalla form likaså.

Laget som dubbats till "världshistoriens bästa" trampar vatten. Barcelonas bortafacit är inte vad det en gång varit. Laget som aldrig förändrar sina grundläggande principer kör allt oftare in i väggen. Nu senast i Pamplona fungerade inga försök att dyrka upp Osasuna, och Pep Guardiolas män förlorade med 3-2.

Men i Europaspelet har de ändå levererat när det krävts. Som alltid. Och de av er som under tisdagskvällen njuter av en öl, en påse chips eller lugn och ro framför teven, kan räkna med en Lionel Messi i europeiskt målstim. Sex mål på fem matcher har det blivit för den lille argentinaren.

Frågan är dock om det räcker en iskall kväll som denna?

Matchen startar 20.45 och sänds i Viasat Sport.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!