Alexis Sanchez satte två mål när Barcelona vann.
1 av 6
Alexis Sanchez satte två mål när Barcelona vann. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
2 av 6
Men till slut blev det ändå Barcelona som vann. Chilenaren Sanchez öppnade målskyttet och tog sedan tillbaka den snabbt efter att Leverkusen hade kvitterat. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
Här nickar Michal Kadiec in 1-1.
3 av 6
Här nickar Michal Kadiec in 1-1. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
Tyskarna vaknade till liv.
4 av 6
Tyskarna vaknade till liv. - Foto: Frank Augstein/AP/SCANPIX
Hemmalaget började att spela bra och radade upp flera vassa chanser.
5 av 6
Hemmalaget började att spela bra och radade upp flera vassa chanser. - Foto: Frank Augstein/AP/SCANPIX
Med sitt 19:de slutspelsmål är nu Messi historisk i Chmapions League.
6 av 6
Med sitt 19:de slutspelsmål är nu Messi historisk i Chmapions League. - Foto: Scanpix

Messi historisk - när "Barca" stormade vidare

Katalanerna är i stort sett klart för kvartsfinalen efter 3-1 borta mot Bayer Leverkusen. Och som vanligt var det en flyfotad argentinare i centrum.

Knapp seger för Lyon

Kim Källströms Lyon tog också ett steg närmare kvartsfinalerna. Den svenske mittfältaren spelade hela matchen när hans franska storlag tog sig an Apoel Nicosia på hemmaplan och dessutom vann med 1-0.

Alexandre Lacazette satte matchens enda mål i den 59:e minuten.

LEVERKUSEN. Han är bara 24 år, men efter tisdagens match är Lionel Messi redan den spelaren som har gjort mest mål i Champions Leagues slutspel. Med sitt 19:de mål passerade han jättar som Andrej Shevchenko och Raul.

Barcelona är på god väg mot kvartsfinalerna efter 3-1 borta mot tyska Bayer Leverkusen. Men det som såg ut att bli en bekväm resa förvandlades till en nervös historia för gästerna, som var på väg att tappa allting i den andra halvleken.

Bortalaget hade lekstuga under hela den första halvan. Det katalanska stjärnlaget gav inte hemmaspelarna en enda chans att komma in i matchen och tog dessutom lednigen genom Alexis Sanchez minuterna före paus. Men då vaknade hemmalaget till liv. Michal Kadiec slog till som en blixt från en klar himmel när han tidigt i den andra halvleken kvitterade med en stenhård nick.

Glädjen blev dock kortvarig. Sanchez behövde inte särskilt många minuter på sig för att göra sitt andra mål. Ett mål som - trots en ramträff åt vardera lag och flera jättechanser - länge såg ut att bli matchens sista. Lionel Messi, som var glödhet, fick dock göra det historiska målet och fastställde slutresultatet till 3-1.