Kevin-Prince Boateng (t.v.) öppnade målskyttet med en ordentlig kanon innan Robinho (t.h.) drygade ut två gånger om. - Foto: Massimo Pinca/AP/SCANPIX
3 av 12
Brassen var glödhet mot "The Gunners". - Foto: Massimo Pinca/AP/SCANPIX
Robinho fick stor hjälp av Zlatan, som assisterade till båda målen.
4 av 12
Robinho fick stor hjälp av Zlatan, som assisterade till båda målen. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Boateng gjorde tveklöst matchens snyggaste mål.
5 av 12
Boateng gjorde tveklöst matchens snyggaste mål. - Foto: Massimo Pinca/AP/SCANPIX
Glädjen är total.
6 av 12
Han har just skjutit in 4-0 till Milan på straff.
7 av 12
Efter många och men fick "Ibra" sitt namn i målprotokollet.
8 av 12
Efter många och men fick "Ibra" sitt namn i målprotokollet. - Foto: Scanpix
Här skriker Zlatan ut sin glädje.
9 av 12
10 av 12
Här sätter Zlatan Ibrahimovic 4-0-målet.
11 av 12
12 av 12

Grande Milan, Grande Zlatan

Zlatan Ibrahimovic och hans Milan briljerade när Arsenal förnedrades med 4-0.

Kvällens Champions League-matcher

FC Zenit-Benfica 3-2

Milan-Arsenal 4-0

MILANO. Han skrämde bort det engelska spöket med Barcelona för två år sedan. Nu slog Zlatan Ibrahimovic till igen - och sänkte Arsenal med två assists och ett mål när hans Milan storvann med 4-0.

Det dröjde ett tag innan den svenske stjärnan vaknade till liv. Men när han väl gjorde det blixtrade han till direkt och låg först bakom Robinhos 2-0-mål bara minuterna före paus, innan Ibra hittade fram till brassen än en gång tidigt i den andra halvleken.

Milans och Ibrahimovics magi tog dock inte slut och med drygt tio minuter kvar gjordes 30-åringen ned i Arsenals straffområde av en bortgjord Johan Djourou. Domaren tvekade inte och dömde straff, som Zlatan förvaltade på bästa möjliga sätt.

En rejäl kanon

Dessförinnan hade dock Kevin-Prince Boateng öppnat målskyttet med ett riktigt drömmål. Ett mål som lade grunden för "Rossoneris" förkrossande 4-0-seger som mer eller mindre säkrar en plats till kvartsfinalerna.

Häckens CL-resa över – PSG vann klart

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.