Cristiano Ronaldo öppnade målskyttet redan efter sex minuters spel.
1 av 5
Cristiano Ronaldo öppnade målskyttet redan efter sex minuters spel. - Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX
Portugisen har gjort 28 ligamål på 23 matcher.
2 av 5
Portugisen har gjort 28 ligamål på 23 matcher. - Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX
Karim Benzema (t.h.) var glödhet när Real Madrid vann.
3 av 5
Karim Benzema (t.h.) var glödhet när Real Madrid vann. - Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX
4 av 5
Innan matchen hyllades den förre Real Madrid-hjälten Roberto Carlos (t.v.) av klubbpresidenten Florentino Perez (t.h.). - Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX
5 av 5
Anfallaren fastställde dessutom slutresultatet till 4-0 med bara minuterna kvar att lira. - Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX

Real stormar mot ligaguldet - kan Barça haka på?

Hemmamötet med Racing Santander blev en enkel historia för Real Madrid, som körde över gästerna med 3-0.

Den spanska toppstriden

1. Real Madrid, 61 poäng

2. Barcelona, 48 poäng

3. Valencia, 40 poäng

4. Espanyol, 33 poäng

MADRID. Han stoppades av stolpen efter blott fem minuters spel. Men bara minuten senare fick Cristiano Ronaldo revansch och öppnade målskyttet när Real Madrid krossade Racing Santander med 4-0.

Det vitklädda hemmalaget dominerade matchen från början till slut. Och det blev även enklare när gästernas Domingo Cisma visades ut efter 39 minuter och precis innan paus drygade dessutom "marängerna" ut ledningen till 2-0 efter Karim Benzema lyft bollen mot mål. Ett mål som fransmannen noterades för trots att Sergio Ramos kan ha varit sist på den.

Nära guldet

Inhopparen Angel Di Maria avgjorde mötet meden riktig kanon med dryga kvarten kvar att spela, innan Benzema avslutade målskyttet med bara minuterna kvar att spela.

– Det var inte bara jag som var bra, det var hela laget som gjorde en bra match, säger fransmannen till Canal Plus direkt efter matchen.

Real Madrid har därmed tretton poäng ned till tvåan och ärkerivalen Barcelona, som drabbar samman med Valencia på söndag. Och frågan är om inte försprånget är alldeles för stort för Barcelona?