Fredag 14 Maj
Stockholm

Ranieri: England är inte bättre, bara rikare

Juventusmanagern har jobbat i båda länderna och anser sig veta skillnaden mellan ligorna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Italien mot England. Åttondelsfinalerna i Champions League handlar väldigt mycket om dessa två stolta fotbollsnationer. Förutom Manchester United - Inter och Roma - Arsenal så möts även Juventus och Chelsea. Alla de tre engelska lagen har en fördel inför returerna och samtidigt vann Liverpool borta mot Real Madrid med uddamålet.

Det kan bli ännu en upplaga av Champions League med fyra engelska klubbar i kvartsfinalerna. Många menar att det dessutom är en trend vi får vänja oss vid - pengarna styr och det är just nu Premier League som har fickorna fulla av sedlar. Men trots det vägrar Juventusmanagern Claudio Ranieri att känna sig underlägsen.

– Kanske finansiellt men absolut inte sportsligt, säger Ranieri till SkySports.

Ranieri, som själv tränade Chelsea under fyra år, säger samtidigt att engelsk fotboll utvecklats tack vare utländska spelare.

– Engelsk fotboll har förändrats under de senaste åren. Både pengar och kvalitetsspelare och tränare har strömmat in i ligan. Det har gjort det möjligt för de engelska lagen att blanda den typiskt brittiska spelstilen med influenser från andra ligor vilket gjort att lagen nu inte har några egentliga svagheter.

"Den gamla damen" har en svår uppgift framför sig. Att vända 0-1-förlusten efter mål av Didier Drogba blir en tuff uppgift.

– Chelsea har både individuellt skickliga spelare och ett starkt kollektiv. De har fått tillbaka kämpaandan under nye tränaren Guus Hiddink.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela