Sergio "Kun" Agüero drygade ut till 2-0.
Sergio "Kun" Agüero drygade ut till 2-0. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

QPR-Fulham 0-1

West Bromwich Albions-Sunderland 4-0

Wigan-Aston Villa 0-0

Manchester City-Blackburn 3-0

MANCHESTER. Blackburn försökte stå upp mot mäktiga Manchester City. Men det blåklädda hemmalaget var alldeles för bra och krossade gästerna med 3-0.

Problembarnet Mario Balotelli satte sitt tionde mål för säsongen när han öppnade målskyttet en halvtimme in i matchen. Ett mål som sedemera skulle bädda för "The Citizens" klara seger.

Argentinaren Sergio Agüero drygade ut efter fem minuter i den andra halvleken och inhopparen Edin Dzeko fastställde slutresultatet med sitt 3-0-mål med mindre än tio minuter kvar att spela.

Serieledning

Segern innebär att Manchester City leder Premier League med fem poäng före ärkerivalen Manchester United, som dock har en match mindre spelad. United möter Norwich på söndag.