Dessförinnan hade Antonio Nocerino öppnat målskyttet. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Italienaren har därmed gjort nio ligamål den här säsongen.
2 av 7
Italienaren har därmed gjort nio ligamål den här säsongen. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
3 av 7
Gianluigi Buffon räddade bollen för sent. Men det var ingen fara - det blev ändå inte 2-0 till Milan. Juventus kvitterade i slutminuterna och såg till att de fortfarande inte har förlorat i ligan. - Foto: Jonathan Moscrop/AP/SCANPIX
Englands förre förbundskapten Fabio Capello var på plats.
4 av 7
Englands förre förbundskapten Fabio Capello var på plats. - Foto: Jonathan Moscrop/AP/SCANPIX
Det blev en tuff match på Giuseppe Meazza-stadion.
5 av 7
Det blev en tuff match på Giuseppe Meazza-stadion. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Alessandro Matri bombar in 1-1-målet i den 83:e minuten.
6 av 7
Alessandro Matri bombar in 1-1-målet i den 83:e minuten. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
7 av 7
Här ser man hur Juventus målvakt Gianluigi Buffon rensar undan bollen för sent. Inte heller linjedomaren, som hade perfekt synvinkel, tyckte att det var mål. - Foto: FAKSIMIL/SKY SPORT

Milan blåsta på mål - tappade mot Juventus

Milan var länge på väg att vinna seriefinalen mot Juventus. Men med mindre än tio minuter kvar att lira kvitterade Alessandro Matri och såg till att matchen slutade 1-1.

Toppstriden i Serie A

1. Milan, 51 poäng

2, Juventus, 50 poäng

3, Udinese, 42 poäng

4, Lazio, 42 poäng

5, Roma, 38 poäng

MILANO. Drygt 20 minuter hade gått när nyförvärvet Sulley Muntari nickade in Milans 2-0-mål. Juventus-målvakten Gianluigi Buffon stoppade bollen - som redan hade passerat mållinjen.

Trots det dömde domaren Paolo Tagliavento - och även linjedomaren som borde ha uppfattat situationen - bort målet. Hemmaspelarna kunde inte tro sina ögon samtidigt som lirarna och ledarna på bänken rasade mot fjärdedomaren.

Dessförinnan hade dock "Rossoneris" Antonio Nocerino redan gett hemmalaget ledningen med en hel del tur redan efter 15 minuters spel.

Drömöppning räckte inte

Målet såg dessutom ut att bli matchens enda. Men med mindre än tio minuter kvar att lira sköt Alessandro Matri in kvitteringsmålet direkt på volley i straffområdet. Några minuter senare visade Juventus Arturo Vidal ut efter en ful kapning.

Kvitteringsmålet betyder att de båda lagen lämnar San Siro med varsin poäng. Milan behåller serieledningen med en pinne ned till "Den gamla damen  som har en match mindre spelad än Milan.