Det blev en tuff finalafton på Wembley - Foto: Sang Tan/SCANPIX
3 av 5
Liverpoolfansen - Foto: Tim Hales/SCANPIX
Liverpool kvitterade till slut när Martin Skrtl fick in bollen under en hörna.
4 av 5
Liverpool kvitterade till slut när Martin Skrtl fick in bollen under en hörna. - Foto: Sang Tan/SCANPIX
Luis Suarez kom aldrig till skott för Liverpool.
5 av 5
Luis Suarez kom aldrig till skott för Liverpool. - Foto: Sang Tan/SCANPIX

Liverpool vann Carling Cup efter sanslöst straffdrama

Tårarna flödade när Cardiff torskade straffdramat mot Liverpool.

LONDON. Vi fick beskåda en sensationell final av Carling Cup. Det var förhandsfavoriten Liverpool mot underdogen Cardiff. Det var upplagt för en Merseyside-fest på Wembley, men det blev i stället en kavalkad av känslor när matchen skulle summeras.

Till slut stod Liverpool som segrare efter ett oerhört spännande straffdrama.

Underdogsen förtjänade mer

Cardiff lyckades, tack vare ett oerhört uppoffrande spel, nå 2-2 efter 120 minuter. Genom stenhårt gnetande, ännu hårdare arbete och bra taktiska drag höll walesarna Liverpool på plats. Cardiff tog själva ledningen genom en frispelad - och därefter iskall - Joe Mason.

Det tog Liverpool mer än en halvlek att komma tillbaka när Martin Skrtl till slut kvitterade på en hörna i den 60:e minuten. Efter några dramatiska slutminuter gick finalrysaren till förlängning.

Förlängningen blev en rafflande historia. Craig Bellamy fick ett tillfälle att sänka sin gamla klubb Cardiff, men brände. Liverpool gjorde i stället 2-1 genom den hårt arbetande Dirk Kuyt.

Men Ben Turner ville inte ge upp. Och med bara ett fåtal minuter kvar av matchen kvitterade den långe mittbacken efter en tilltrasslad situation i Liverpools straffområde. Matchen gick till straffar.

Straffarna från helvetet

Straffsparkarna i finalen av Afrikanska mästerskapet var stundtals briljanta. Men inget från den matchen gick att se på Wembley. Steven Gerrard inledde straffskyttet med att skjuta bollen i perfekt höjd för Cardiffs målvakt, Tom Heaton.

Därefter följde straffsparkar ingen tränare i världen skulle varit nöjd med. Och allt kulminerade när Anthony Gerrard, Steven Gerrards kusin, brände sin straff.

Liverpools tränare, Kenny Dalglish har nu vunnit samtliga tävlingar i England både som spelare och manager. Dessutom är Liverpool nu de mesta mästarna i ligacupens historia.

/
/
/
/

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.