Liverpool vann Carling Cup efter sanslöst straffdrama

- 26/02/2012, 19:55 -
Det blev en tuff finalafton på Wembley
1 av 5

Det blev en tuff finalafton på Wembley

Sang Tan/SCANPIX

Joe Mason inledde målskyttet  för Cardiff.
2 av 5

Joe Mason inledde målskyttet för Cardiff.

Tim Hales/SCANPIX

Liverpoolfansen
3 av 5

Liverpoolfansen

Tim Hales/SCANPIX

Liverpool kvitterade till slut när Martin Skrtl fick in bollen under en hörna.
4 av 5

Liverpool kvitterade till slut när Martin Skrtl fick in bollen under en hörna.

Sang Tan/SCANPIX

Luis Suarez kom aldrig till skott för Liverpool.
5 av 5

Luis Suarez kom aldrig till skott för Liverpool.

Sang Tan/SCANPIX

Tårarna flödade när Cardiff torskade straffdramat mot Liverpool.

LONDON. Vi fick beskåda en sensationell final av Carling Cup. Det var förhandsfavoriten Liverpool mot underdogen Cardiff. Det var upplagt för en Merseyside-fest på Wembley, men det blev i stället en kavalkad av känslor när matchen skulle summeras.

Till slut stod Liverpool som segrare efter ett oerhört spännande straffdrama.

Underdogsen förtjänade mer

Cardiff lyckades, tack vare ett oerhört uppoffrande spel, nå 2-2 efter 120 minuter. Genom stenhårt gnetande, ännu hårdare arbete och bra taktiska drag höll walesarna Liverpool på plats. Cardiff tog själva ledningen genom en frispelad - och därefter iskall - Joe Mason.

Det tog Liverpool mer än en halvlek att komma tillbaka när Martin Skrtl till slut kvitterade på en hörna i den 60:e minuten. Efter några dramatiska slutminuter gick finalrysaren till förlängning.

Förlängningen blev en rafflande historia. Craig Bellamy fick ett tillfälle att sänka sin gamla klubb Cardiff, men brände. Liverpool gjorde i stället 2-1 genom den hårt arbetande Dirk Kuyt.

Men Ben Turner ville inte ge upp. Och med bara ett fåtal minuter kvar av matchen kvitterade den långe mittbacken efter en tilltrasslad situation i Liverpools straffområde. Matchen gick till straffar.

Straffarna från helvetet

Straffsparkarna i finalen av Afrikanska mästerskapet var stundtals briljanta. Men inget från den matchen gick att se på Wembley. Steven Gerrard inledde straffskyttet med att skjuta bollen i perfekt höjd för Cardiffs målvakt, Tom Heaton.

Därefter följde straffsparkar ingen tränare i världen skulle varit nöjd med. Och allt kulminerade när Anthony Gerrard, Steven Gerrards kusin, brände sin straff.

Liverpools tränare, Kenny Dalglish har nu vunnit samtliga tävlingar i England både som spelare och manager. Dessutom är Liverpool nu de mesta mästarna i ligacupens historia.