Torsdag 6 Maj
Stockholm

Fotbollens galnaste vadslagningar

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Nyheter24 bjuder på lite helgläsning och plockar fram sportens mest osannolika spel: "Det är den dyraste målgesten för oss någonsin. Vi svär mer över Bellamy än Barcelona".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Andra galna spel

Glenn Hysén var helt säker på att Rosenborg skulle åka på torsk mot Chelsea och sa att han "skulle krya till Norge" om så inte blev fallet.

Han kröp aldrig till Norge men han kröp runt hela planen inför galna norrbaggar.

Jon Olsson var ute tillsammans med slalomåkaren Jens Byggmark och under en blöt kväll kom extremåkaren och Byggmark fram till ett vad - Olsson skulle starta en satsning på utförsåkning och om han kommer med i storslalomlandslaget till Sotji-OS 2014 vinner han 50 000 kronor.

En summa som kanske låter stor men som är en piss i missisippi i sammanhanget; Olssons satsning kostar miljontals kronor. 

STOCKHOLM. Under helgen kommer svenskarna tillsammans lägga runt fyra miljoner kronor i jakten på 13 rätt. Och alla spelare delar en övertygelse om att just deras kuponger kommer göra dem till miljonärer.

I fallen Nyheter24 plockar fram handlar det också om en sorts tro, eller snarare fanatism. Vi pratar helt enkelt om ren och skär galenskap: 

Här är fem av de sjukaste vadslagningarna

X Vann 10 000 pund - när han son gjorde debut

Eddie Kirkland tyckte att hans son var bra på fotboll. Så bra att han inte kunde se något annat än en landslagskarriär för Chris. Tillsammans med vänner och familjen satsade han därför 100 pund på att hans då 13-åriga son skulle spela för det England innan han var 30 år gammal.

12 år senare kunde Eddie plocka ut 10 000 pund efter att Krikland hållit nollan mot Grekland och vunnit med 4-0.

– Jag är så stolt över honom, det har varit en lång väntan men det har varit värt det, sa Eddie.

– Det har varit störigt att folk har tagit upp det hela tiden, skönt att det är över, sa Chris till BBC.

X Slog vad med barägare - dog

Michael Nielsen och hans polare var inför Danmark - England i VM 2002 rejält säkra på att det skulle bli förlust och för att kunna hålla på England slog kompisarna vad med barägaren.

Skulle Danmark vinna skulle de jobba gratis i en vecka - men skulle England vinna skulle de få allt gratis i en timme.

Mycket riktigt vann England och vännerna uttnytjade vinsten i samband med matchen Brasilien - Turkiet. 90 minuter, 9 promille och 47 drinkar senare slutade Nielsens hjärta slå i en tragedi som skakade Århus.

X Historien bakom golfsvingen

Craig Bellamy ville sjunga karaoke tillsammans med John-Arne Riise på ett träningsläger i Portugal men norrmannen vägrade. Den hete walesaren kunde inte ta det och de två Liverpool-spelarna hamnade i ett gruff, lagkamrater gick i mellan. Men senare på natten anföll Bellamy ytterbacken med en golfklubba.

Ryktet sipprade ut och som en rolig grej satte oddssättarna hos William Hill i Liverpool, ett odds på 100 gånger pengarna på att Bellamy skulle göra mål mot Barcelona och fira med en golfswing.

Ett odds en okänd man gillade och satsade hela 5 000 pund på.

Så klart gjorde Bellamy mål - och firade sen på det sättet.

– Det är den dyraste målgesten för oss någonsin. Vi svär mer över Bellamy än Barcelona, sa företagets talesperson Rupert Adams till Metro och fortsatte:

– Jag är helt säker på att Bellamy har hört talats om vårt odds och att folk hade spelat på det.

X Elfsborgsspelaren satsade sin bil - för att vinna ett...

Norrköpings Tidningar uppmärksammade att flera Elfsborgs spelare lämnade Borås för "Peking" inför förra säsongen och hävdade att IFK skulle sluta högre upp än Elfsborg i tabellen.

Lasse Nilsson reagerade på det och slog vad med tidningen om att Elfsborg skulle bli ett topplag. Nilsson satsade sin bil - tidningen ett paraply.

– Det är lite tråkig utdelning kanske, säger Nilsson till Borås Tidning om det eventuella vinstparaplyet.

Det är ännu oklart om vem som vann vadet.

X Satsade sitt huslån på... Spurs

2001 var Tottenham på väg att utklassa jättarna Manchester United och vid ställningen 3-0 i halvtid ville en supporter imponera på sin flickvän. Han satsade hela sitt huslån på den säkra ledningen. Men han hade underskattat Sir Alex Fergusons hårtork och frågan är hur imponerad flickvännen var efter matchen - som slutade 5-3 till United.

Kommentera
Kopiera länk
Dela