Robin van Persie (t.v.) satte två mål borta mot Liverpool.
Men det var Liverpool som dominerade matchen.
Bortamålvakten Wojciech Szcezsny var riktigt het och räddade Arsenal flera gånger om.

Här frälser målmaskinen utspelade Arsenal

Robin van Persie fortsätter att leverera. På lördagen slog han till två gånger om och räddade sitt Arsenal borta mot Liverpool.

LIVERPOOL. Hemmalaget Liverpool träffade ramen två gånger om och fick straff redan i den första halvleken. Trots det och stor dominans i den första halvtimmen föll hemmalaget med 1-2 mot Arsenal.

"The Reds" rivstartade och var riktigt nära att ta ledningen flera gånger om bara minuterna in i mötet. Men det var antingen den sista touchen eller en storspelande Wojciech Szcezsny som stoppade Liverpool.  Szcezsny räddade dessutom en straff i den 19:e minuten.

Men det darriga Arsenalförsvaret skulle snart brytas ned. Klockan hade tickat fram till den 23:e minuten när Jordan Henderson spelade in bollen mot straffområdet med ett högerinlägg. Fram klev Arsenalsförsvararen Laurent Koscielny som olyckligt satte bollen i eget mål.

Skyttekungen räddade "The Gunners"

Ett utspelat Arsenal skulle dock komma tillbaka. I lagets första riktiga anfall hittade Bacary Sagna fram till målmaskinen Robin van Persie med ett perfekt inlägg. Holländaren slog till direkt och nickade in 1-1 efter dryga halvtimmen.

Och i den 93:e minuten avgjorde van Persie med sitt andra mål i matchen - ett mål som dessutom innebär att Arsenal nu behåller fjärdeplatsen.