Men de var länge när att gå miste om två pinnar. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Barcelona knep tre poäng.
Barcelona knep tre poäng. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Barça pressades av nästjumbon - Keita hjälte

Barcelona hakar på i guldstriden efter knapp 3-1-seger hemma mot Sporting Gijón.

BARCELONA. En utvisning och nästan poängtapp. Det var verkligen inte Barcelonas kväll när nästjumbon Sporting Gijón kom på besök.

De flesta hade nog väntat sig tre busenkla pinnar för mäktiga "Blaugrana", som hade tio poäng upp till serieledaren och ärkerivalen Real Madrid inför matchen. Men det blev allt annat än en lätt match för Barça, som tog ledningen genom Andres Iniesta först efter 41 minuters spel.

Desto värre skulle det dessutom bli i den andra halvleken. Endast en minut hade passerat när mittbacken Gerard Piqué visades ut - och strax därpå kvitterade bortalagets David Barral.

Sent avgörande

Bortalaget var länge på väg mot en stor skräll. Men med drygt tio minuter kvar knorrade Seydou Keita in segermålet. Och med bara minuterna kvar att lira fastställde Xavi fastställde slutresultatet till 3-1 - och såg därmed till att Barcelona hakar på i guldstriden.