4 av 6
5 av 6
6 av 6

Magisk Messi historisk när Barça krossade Leverkusen

Lionel Messi blev den förste liraren i Champions Leagues historia att göra fem mål i en match när han och hans Barcelona krossade Bayer Leverkusen med 7-1.

BARELONA. Bayer Leverkusen hängde med i en halvlek. Sedan vaknade Lionel Messi till liv på riktigt - och blev den förste spelaren i Champions Leagues historia att sätta fem mål i en match.

Messis magiska show började redan efter drygt 20 minuters spel, när han helt frispelad och hur enkelt som helst chippade in 1-0 bakom en chanslös Bernd Leno.

Strax innan paus slog han till igen. Men det var först i den andra halvleken som hemmalaget fullständigt exploderade.

Nye talangen blev tvåmålsskytt

Messi satte 3-0 efter bara några minuter innan inhopparen Cristian Tello drygade ut till 4-0. Tello satte sitt andra mål för kvällen strax därpå och Messi fullbordade storsegern genom att sätta hans fjärde och även femte mål för kvällen.

Bayer Leverkusens Karim Bellarabi tröstmålade i slutskedet av matchen och såg till att mötet slutade 7-1 till Barcelona.