Rooney såg till att matchen slutade 2-3. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Dunderskrällen: Här chockar Bilbao United

AZ Alkmaar-Udinese 2-0

Manchester United-Athletic Bilbao 2-3

Standard Liege-Hannover 96 2-2

Valencia-PSV 4-2

MANCHESTER. Athletic Bilbao har gjort succé i ligan och i Europa League. Nu är de dessutom på väg att slå ut mäktiga Manchester United efter en blytung 3-1-seger på Old Trafford.

Det började darrigt direkt för det pressade hemmalaget. Gästerna skapade flera farliga målchanser och var nära att ta ledningen flera gånger om. Men i stället blev det ändå Wayne Rooney som öppnade målskyttet efter 22 minuters spel.

Bilbao, som ligger fyra i den spanska ligan, gav inte upp och fortsatte att trycka på trots underläget. Och till slut gav det även utdelning, efter att målkungen Fernando Llorente avslutat ett underbart bortaanfall på bästa möjliga sätt.

Talangen avgjorde

Men det var i den andra halvleken som bortalagets stora show började. Bilbao tog över taktpinnen helt och hållet och tog dessutom ledningen genom Oscar De Marcos - som var offside - med dryga kvarten kvar att lira.

Och på stopptid avgjorde den 19-årige talangen Iker Munain med sitt 3-1-mål. Men United det var faktiskt ändå United som fick sista ordet och Rooney satte 2-3 från elvameterspunkten.