Kenny Dalglish strävar emot när den brittiska pressen påstår att han är en pressad man.
1 av 4
Kenny Dalglish strävar emot när den brittiska pressen påstår att han är en pressad man. - Foto: Tim Hales/SCANPIX
Trots en ligacuptitel har kritiken börjat hopa sig på grund av ytterligare ett uselt Premier League-år.
2 av 4
Trots en ligacuptitel har kritiken börjat hopa sig på grund av ytterligare ett uselt Premier League-år. - Foto: Tim Hales/SCANPIX
Dalglish kan tvingas släppa Luis Suarez till sommaren. Enligt uppgifter är PSG där och rycker.
3 av 4
Dalglish kan tvingas släppa Luis Suarez till sommaren. Enligt uppgifter är PSG där och rycker. - Foto: Tim Hales/SCANPIX
På tisdagskvällen gör han än en gång upp med Liverpools lokala ärkerivaler - Everton.
4 av 4
På tisdagskvällen gör han än en gång upp med Liverpools lokala ärkerivaler - Everton. - Foto: Jon Super/SCANPIX

Pressad Dalglish gör upp med lokalrivalen

Kenny Dalglish bärgade Liverpools första titel på sex år, ändå är det en pressad man som under tisdagskvällen gör upp med lokalrivalen Everton.


Förutsättningarna:

Everton har chansen att klättra förbi Liverpool i Premier League, allt som krävs är en seger i kvällens Merseysidederby. Det blå laget från Liverpool kommer till spel med endast Darren Gibson på skadelistan.

Liverpool saknar alltjämt Lucas Leiva och Daniel Agger. Även Glen Johnson väntas missa matchen samtidigt som lagkaptenen tillika talismanen Steven Gerrard ger besked under uppvärmningen.

LIVERPOOL. Det vankas ett klassiskt Merseysidederby på tisdagskvällen och det är, i motsats till populisternas åsikter, en pressad tränare som slår sig ned på Liverpoolbänken.

Enligt den brittiska tidningen The Guardian, ska Kenny Dalglish ha påstått att tröjsponsorer ibland är viktigare än tre poäng.

– Det finns många sätt att bedöma hur en säsong har fortlöpt, och den bästa tillvägagångssättet är att se hur klubben har utvecklats i stort, konstaterar skotten och fortsätter:

– Det är inte nödvändigtvis troféer och poäng som avgör huruvida en säsong gått bra eller dåligt.

Liverpool anländer till matchen med två segrar på sina elva senaste matcher i Premier Leauge, ett facit som innebär att de nu återfinns på en sjundeplats. Snart är klubben avhängd från de åtråvärda Champions League-platserna.

Ändå har klubben, genom ett smärre gastkramande straffdrama, plockat sin första titel på sex år. Paris Saint Germain rycker i The Reds stora anfallsess, Luis Suarez. Klubben befinner sig långt ifrån en tailspinn, men det fornstora laget från Premier Leagues antika företrädare lyser fortfarande med sin frånvaro.

Mannen som en gång hävdade att en ligatitel var en ligatitel och en andraplats motsvarade ingenting, ska nu göra vad han kan för att rädda den lokala hedern för klubben i sitt hjärta.

– Klubben är tillbaka där den en gång var förut. Alla för alla, och alla kämpar för varandra, konstaterar skotten vunnit allt man kan tänkas vinna med sitt Liverpool.

Matchen mellan Liverpool och Everton startar 21.00 och sänds i Viasat Sport.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!