1 av 7
Nu behöver Rooney bara tänka på ligan. - Foto: AP/SCANPIX
Bilbao siktar nog på finalen efter att ha slagit ut Europagiganterna United.
2 av 7
Bilbao siktar nog på finalen efter att ha slagit ut Europagiganterna United. - Foto: AP/SCANPIX
5 av 7
Mario Balotelli nätade med kvarten kvar. Men det räckte inte och Manchester City ut. - Foto: BILDBYRÅN
Vad var det som händer, Mancini?
6 av 7
Vad var det som händer, Mancini? - Foto: BILDBYRÅN
Mati Fernandez spräckte nollan mot City.
7 av 7
Mati Fernandez spräckte nollan mot City. - Foto: BILDBYRÅN

Inget mer Manchester i Europa

Den spanska ligasjuan Athletic Bilbao har slagit ut Manchester United. Och senare under kvällen åkte även ärkerivalen Manchester City ut - trots en jättevändning och en osannolik målvaktsnick.

Fler som spelade i kväll:

Hannover 4 - 0 Standard Liege

1—0 Mohammed Abdellaoue (4), 2—0 självmål (21), 3—0 självmål (73), 4—0 Sergio Pinto (90).

Utv, Standard Liege: Serge Gakpe (58).

Publik: 43 000.

Hannover vidare med sammanlagt 6—2.

Udinese 2 - 1 AZ Alkmaar

1—0 Antonio Di Natale (3 str), 2—0 Di Natale (15), 2—1 Erik Falkenburg (31).

Utv, AZ Alkmaar: Nick Viergever (2).

Publik: 9500.

Joel Ekstrand spelade hela matchen för Udinese. Rasmus Elm spelade hela matchen för AZ Alkmaar.

AZ Alkmaar vidare med sammanlagt 3—2.

PSV Eindhoven 1 - 1 Valencia

0—1 Sofiane Feghouli (47), 1—1 Ola Toivonen (64).

Publik: 22 000.

Ola Toivonen spelade hela matchen för PSV Eindhoven.

Valencia vidare med sammanlagt 5—3.

BILBAO. Det engelska fiaskot i Europa bara fortsätter. På torsdagskvällen åkte både Manchester United och Manchester City ut ur Europa League.

United var tvungna att vinna med 2-0 för att vända mot Athletic Bilbao. Men i stället blev det en blytung 1-2-förlust. Sir Alex Fergusons mannar var nämligen chanslösa redan från början. Hemmalaget tog hand om taktpinnen direkt och öppnade dessutom målskyttet efter drygt 20 minuter, efter att Fernando Llorente - som fick lämna planen skadad strax innan paus - tryckt in Fernando Amorebietas perfekta inlägg på volley.

Den spanska ligasjuans stora show fortsatte även i den andra halvleken. Mängder av målchanser radades upp och till slut, efter dryga timmen, fick Bilbao utdelning när talangen satte Oscar De Marcos det matchavgörande målet som definitivt slog ut United ur Europa League. Wayne Rooney reducerade förvisso till 1-2 med tio minuter kvar att lira. Men då var det alldeles för sent för gästerna att ens försöka vända.

Manchester City slogs också ut

Men United var inte det enda Manchester-laget som åkte ut. Manchester City vann sin match mot portugisiska Sporting Lissabon med 3-2 - men åkte ändå ut Europa League.