Händelsen blev känd först efter att Kilmarnock lyft bucklan. Kilmarnock-spelaren Liam Kellys far fick en hjärtattack mitt under firandet på läktaren. Bilden är från ett annat tillfälle.
Händelsen blev känd först efter att Kilmarnock lyft bucklan. Kilmarnock-spelaren Liam Kellys far fick en hjärtattack mitt under firandet på läktaren. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: Bildbyrån

Vann cupen - då dog hans far på läktaren

Kilmarnocks skrällseger i skotska ligacupen överskuggas av en ny tragedi.


Första titeln sedan 1998

Kilmarnock har inte åtnjutit många titlar. Senast man vann innan helgens cupseger mot Celtic var säsongen 1997/1998 då man vann Ayrshire Cup. Närmast att vinna efter det var man i just ligacupen. Då blev det en finalförlust säsongen 2000/2001.

GLASGOW. Bara dagen efter Fabrice Muambas kollaps på planen i samband med FA Cup-mötet mellan Tottenham och Bolton kom ännu ett tragiskt besked från de brittiska öarna.

När Kilmarnock skrällde och vann med udda målet mot Celtic i den skotska ligacupfinalen, var det få som märkte när en av åskådarna kollapsade och fick hjärt- och lungräddning av medicinsk personal. Det visade sig vara Kilmarnock-spelaren Liam Kellys far som drabbats av en hjärtattack, uppger The Telegraph.

Efter att händelsen blev känd för resten av laget, var kaptenen Manny Pascali snabb med att önska Liam och hans far väl på twitter: "Alla mina böner och tankar är med Liams pappa."

Själva matchen vann Kilmarnock med 1-0 sedan den belgiske anfallaren Dieter van Tornhout avgjort i matchens slutskede.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.